{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međugorje najprivlačnija vjerska destinacija

S
4.3.2009. u 13:20
0
14
Međugorje najprivlačnija vjerska destinacija
0
Međugorje najprivlačnija vjerska destinacija
Katoličko hodočašće Međugorje najpopularnija je vjerska turistička destinacija koju godišnje posjeti preko milion turista, podaci su Turističke zajednice FBiH.
Što se tiče drugih destinacija gdje je razvijen vjerski turizam, odmah poslije Međugorja, u turističkoj ponudi naše zemlje izdvajaju se islamsko svetište Ajvatovica kod Prusca, Olovska Gospa, Manastir Žitomislići, Manastir Tvrdoš kod Trebinja, Kraljeva Sutjeska, Humac Hercegovina, kuća mira Prozor - Rama.

"Vjerski turizam sastavni je dio opšte turističke ponude Bosne i Hercegovine. Procjenjuje se da veliki broj gostiju boravi neprijavljeno, statistički podaci odnose se samo na evidencije u registrovanim objektima, pa statistika mnoge goste ne zabilježi. Zbog toga se najvećim dijelom ne može tačno procijeniti da li je iskorištenost vjerskih turističkih potencijala zadovoljavajuća", kazala je za Sarajevo-x.com Munevera Bašić-Hodžić, portparolka Turističke zajednice FBiH.

Ovim putem apelovala je na turističke djelatnike da prijavljuju goste, jer zbog neplaćanja boravišnih taksi i drugih usluga Bosna i Hercegovina gubi ogromna sredstva koja se mogu iskoristiti za razvoj turizma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: