{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mapa rizičnih putovanja: Opća sigurnost u BiH dobra, ali putevi najgori u Evropi

18.11.2017. u 22:11
50
100
Mapa rizičnih putovanja: Opća sigurnost u BiH dobra, ali putevi najgori u Evropi
50
Mapa rizičnih putovanja: Opća sigurnost u BiH dobra, ali putevi najgori u Evropi
Organizacija Međunarodni SOS i kontrolni rizici istražila je u koje je zemlje najopasnije putovati te objavila mapu rizika za 2018. godinu. Zemlje su rangirane po sigurnosnoj situaciji, sigurnosti puteva te zdravstvenim rizicima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kada je riječ o općoj sigurnosti, idealne zemlje za putovanje su Norveška, Finska i Grenland, dok je najveći rizik putovati u Meksiko, Vencuelu, Kolumbiju i neke afričke i zemlje Bliskog istoka. Bosna i Hercegovina ima nizak rizik opasnosti i označena je žutom bojom, kao i SAD, Kanada i zemlje Evropske unije.BiH ima srednji rizik kada je riječ o kategoriji zdravstvenog rizika, što je stepenicu niže od evropskih zemalja. U ovoj kategoriji BiH je u rangu sa Srbijom, Crnom Gorom, Albanijom, Makedonijom, Rumunijom...Sigurnost na putevima nam je najgora kada je riječ o zemljama regije i EU pa se BiH nalazi u kategoriji umjerenog sigurnosnog rizika na putevima. Sve zemlje bivše Jugoslavije su rangirane stepenicu više od nas, dok je BiH u rangu s Albanijom. Ipak, globalno gledajući, sigurnost na putevima nam je mnogo bolja nego u Rusiji, Africi, zemljama Bliskog istoka i Kini.

Prema ovim mapama, idealne zemlje za putovanje su Finska, Norveška i Island koje imaju najmanje rizika u sve tri kategorije, dok većina afričkih zemalja ima najgore rezultate. U ekstremnoj kategoriji su Sirija, Mali, Libija, Južni Sudan, Afganistan, Somalija, Jemen, Meksiko, Pakistan i dijelovi Indije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: