556 metara iznad zemlje
46

Luksuz u oblacima: Najviši restoran na svijetu nalazi se u hotelu u Šangaju

N. O.
Restoran u Šangaju upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda (Screenshot/Instagram)
Restoran u Šangaju upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda (Screenshot/Instagram)
Restoran Heavenly Jin, koji se nalazi na 120. spratu hotela J Shanghai Tower i 556,36 metara iznad zemlje, zvanično je proglašen za "najviši restoran u zgradi" što je zabilježeno i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

"Od otvaranja, gosti su hvalili restoran zbog visokokvalitetnog gastronomskog iskustva koje donosi i usluge", rekla je Jenny Zhang, generalna direktorica hotela J Shanghai Tower, u izjavi.

"Dočekujemo goste i prijatelje iz cijelog svijeta s iskustvom višeg nivoa iznad oblaka", napomenula je.

Zhang je dodala da je ovo postignuće "također dokaz predanosti rukovodstva i operativnih timova Heavenly Jin".

Heavenly Jin se nalazi na 100 metara većoj visini od prethodnog rekordera od 441,30 metara, koji je 2011. godine postavio At.mosphere, koji se nalazi na 122. spratu u Dubaiju Burj Khalifa. Taj restoran je prvi put otvoren u januaru 2011. godine, prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Restoran u Šangaju ima otvorenu kuhinju, prozore od poda do plafona i 30 metara dug italijanski mural koji prikazuje Put svile, navode iz hotela. U restoranima se poslužuje mješavina zapadnjačke, kineske i japanske kuhinje, kao i popodnevni čaj.

Sam luksuzni hotel nalazi se u najvišem neboderu u Kini - i drugom po visini na svijetu iza Burj Khalife - sa sobama od 86. do 98. sprata.