Putovanja
43

Luksuz do krajnjih granica: Magija iz Mercedes-Benza i Lufthanse

Klix.ba
(Foto: Daimler AG)
Više od stoljeća Mercedes-Benz proizvodi luksuzne automobile, a sada su se udružili sa kompanijom Lufthansa Technik i dizajnirali nevjerovatno luksuzne kabine privatnih letjelica.

Koncept koji su predstavili isključuje tradicionalne linije koje razdvajaju plafon, zid i pod, tako da je cjelokupan interijer pretvoren u jedan beskrajni ploveći prostor.

Crni paneli koji se nalaze na mjestu prozora podsjećaju na dizajn sedana Merceder-Benz S-Class, dok tehnologija Magic Sky omogućava korisnicima da ih mijenjaju ukoliko žele da oni postanu transparentni.

Ovaj neautomobilski dizajn Mercedes-Benz Stylea najavljen je ove sedmice na Evropskoj izložbi biznis avijacije (EBACE) u Ženevi, a iz Lufthanse Techink, dijela Lufthansa Grupe, najavili su da će ovaj koncept koristiti u letjelicama specijalnih klijenata.

Potpredsjednik Daimler AG-a, Gorden Wagener poručio je u saopćenju za javnost: "Inspirativan izazov bilo je prenošenje naše dizajnerske filozofije senzualne čistoće u područje zrakoplovstva. Spektakularna arhitektura interijera prikazuje kreativnost i savremenost. Senzualne površine i jasni oblici, kombinovani sa inteligentnim visokorazvijenim tehnološkim karakteristikama i savršeno oblikovani moderni luksuz odlike su dizajna Mercedes-Benza".