{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


London planira izgradnju plutajuće biciklističke staze vrijedne 755 miliona eura

15.10.2014. u 08:24
12
24
London planira izgradnju plutajuće biciklističke staze vrijedne 755 miliona eura
12
Vlasti u Londonu namjeravaju izgraditi biciklističku stazu koja će plutati na rijeci Temzi. Projekt izgradnje je vrijedan 755 miliona eura.


Cilj londonskih vlasti je smanjiti rizik od saobraćajnih nesreća u kojim učestvuju automobili i biciklisti na prometnim ulicama Londona.

Staza nazvana Thames Deckway će biti izgrađena na južnoj obali rijeke između Batterseaja i Canary Wharfa, a središnja tačka će biti most Millennium.

Radi se o stazi futurističkog izgleda, koji je ideja grupe britanskih arhitekata, čije su vođe David Nixon i Anna Hill.

Tim još uvijek nije otkrio detalje o dizajnu staze i načinu na koji će plutati na Temzi. Bit će izgrađena privatnim finansijama, a izgradnja će koštati 755 miliona eur. Cijena vožnje će koštati euro i 80 centi.

Staza će biti opremljena pristupnim rampama i kioscima, kao i senzorima koji će na osnovu satelitskih podataka biciklistima davati informacije o gustoći saobraćaja, rijeci i vremenskim uvjetima.

Ako njena izgradnja bude odobrena, stazom će u jednom satu bez problema moći proći 12.000 biciklista. Ova staza je itekako potrebna Londonu, čija će populacija porasti za 12 posto u narednih deset godina. Vožnja biciklom će biti lakša i sigurnija.

Staza bi trebala biti duga oko 220 kilometara, a moći će joj se pristupiti sa 200 pristupnih tačaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: