Putovanja
3

Korkyra izlet na jedno od najljepših ostrva na svijetu

Ako tražite savršeno mjesto pod suncem za nadolazeće ljeto, Megabon zna koji kupon morate odabrati. Top hotel ljeta 2014. je veličanstvena Korkyra na ostrvu Korčula, najljepše mjesto za uživanje u najboljemu što Hrvatska može ponuditi.

Hotel Korkyra nalazi se u samom centru Vele Luke, u mirnom predjelu nedaleko od gradske luke. Već je mnogo godina najznačajniji hotel u gradu, a povezuje stil života i individualnu brigu o gostu. 58 dizajnerskih soba, wellness centar, restoran za 120 ljudi u zatvorenom dijelu i 140 mjesta na terasi, bar i bazen u unutrašnjem dvorištu, razlog su zašto je ovaj hotel prvi izbor porodica, zaljubljenih parova, umirovljenika.

To je jedan od rijetkih hotela na hrvatskoj obali koji ima baš sve: veliki hotelski bazen, dragulj u zelenoj oazi atrija, bogatu ponudu kulinarskih poslastica u vrhunski dizajniranom, prostranom ambijentu i fantastičan Wellness i Spa s dvije saune, parnom kupelji, Kneippov bazenom i fitness centrom.

Veliku prednost predstavlja i privatna plaža Azzurro, koja je 2012. godine otvorena za goste hotela. Do plaže je gostima hotela organizovan prijevoz ,a brodić vozi tamo i nazad svakih pola sata. Ova je plaža utočište mira i tišine i savršena lokacija za opuštanje, dok istovremeno nudi i iznajmljivanje lježaljki i suncobrana i različite sadržaje za djecu, caffe bar i restoran.

Megabon ne bi bio Megabon da vam nije za ovaj čaroban hotel pripremio i čarobne ponude u junu, julu i augustu.

Za vas je pripremio pakete za višednevna noćenja na bazi polupansiona te korištenje Wellness i Spa centra i vrhunskog hotelskog bazena s lježaljkama, bocu vina, jedan romantičan ručak za dvoje, prijevoz do plaže i nazad i izlet do ostrva Proizd. New York Times je izlet do ovog malog ostrva svrstao u jedan od 12 najljepših izleta na svijetu. Na tom ostrvu nema motornih vozila, rezervisan je isključivo za kupače, a predivna vegetacija i prekrasne plaže ovoga ostrva naprosto će vas ostaviti bez daha …

Kao šećer na kraju donosimo par utisaka Megabon gostiju koji su već boravili u Korkyri. Hotel Korkyra sam pronašla preko portala Megabon, koji je nudio jako povoljnu ponudu za 7 noćenja.

Već od prvog dana sam se osjećala kao kraljica jer se ljubazno osoblje hotela trudilo i oko najmanjeg detalja. Hotel se nalazi nadomak mora i s hotelske terase nudi najljepši zalazak sunca. Najimpresivniji dio odmora svakako je bio odlazak malim hotelskim brodićem na ostrvo Proizd.

Plavetnilo mora je teško opisati dok ne vidite vlastitim očima, no jako podsjeća na prizore iz kultnog filma Plava laguna. Kristalno čista voda i netaknuta priroda nude božanski odmor, dok uz pjesmu galebova ležite na plaži (Marjana, Sarajevo).

Prošlogodišnji odmor u Korkyri s Megabon kuponom bio je jedan od meni najdražih ljetovanja na Jadranu. Sam hotel i pansionska usluga bili su vrhunski, hrana gastronomski doživljaj, a posebno mi se svidjela lokacija hotela u središtu Vele Luke. U hotelu i Veloj Luci bile su organizovane brojne animacije na otvorenom, stoga su ljetne večeri uz čašu dalmatinskog vina bile još posebnije.

Najčešće smo izlazili u Velu luku na piće ili sladoled jer su tamo cijene povoljnije nego u Korčuli.

Zahvaljujući dobro povezanim prometnicama obišli smo skoro cijelo ostrvo bez gužvi i zastoja. Kupanje na ostrvu Proizd bilo je zaista lijep doživljaj i tamo smo proveli miran, romantičan dan bez buke, gužvi i svakodnevnog stresa (Jernej, Ljubljana).