Priča s TikToka
79

Kako se nekada išlo na more: Tristać, "klima" u tunelu i "švercanje" u kampu

D. B.
Iako je TikTok često na udaru kritika zbog svog sadržaja, ova društvena mreža zna ponuditi i nešto pozitivno. Ovog puta izdvajamo priču neimenovanog gospodina, koji je dočarao kako se nekada, dok je on bio dijete, išlo na more.

"Zvijezda" ovog klipa je stariji gospodin koji je opisao svoj put s porodicom preko Karaule do mora. Jednom je počeo plakati jer pored sebe u automobilu nije vidio brata od prtljaga.

"Mi krećemo odavde, Fiat 1300, godina je ne znam ni ja koja. Sva je priča samo da pređemo Karaulu, nisam znao da je to brdo, mali sam bio. Ja na Lončarima počnem plakati, nema mi brata, ne mogu na more ići bez brata. Mati stane, a ja se iza tate uvijek vozio pošto vjerujem u tatu, ja sam tatin sin. Mama izađe iz 'Tristaća', prođe oko auta, otvori vrata, izvede me iz auta na drugu stranu na zadnja desna vrata i otvori, sjedi bato. On pokraj mene sjedi, samo se mi do mora nećemo vidjet jer je između nas posteljina, jastuci. Sve je spremno da imamo na moru spavati", ispričao je on.

Problem vrućine se "rješavao" na dosjetljiv način. otvaranjem prozora u tunelu.

"Na krovu je gore galerija, a u galeriji rešetke, gajba. U njoj su živi pilići, jer nemamo frižidera. Tamo ćemo ih k*at, pokvarit će se do mora. Prije tunela tata kaže 'sad', a mi svi otvaramo prozore. Sunce je, vrućina, a u tunelu je hladnije. Hvata 'Tristać' onaj hladan vazduh, a onda prije izlaska, tata zna kad će izaći iz tunela, on opet kaže 'sad', mi zatvaramo prozore i imamo klimu sljedeća četiri kilometra dok se auto opet ne ugrije. Sve je to bilo razrađeno", dodao je.

Nakon avanture u putu, ni u kampu nije bilo potpunog opuštanja, morao se skivati od inspekcije.

"Tamo kad dođemo, zapamtimo da ne smijemo reći čiji smo zato što nismo prijavljeni u kampu, samo su tata i mama, ne plaćaju taksu za nas. Mi se onda krijemo iza betona kad inspekcija naiđe...", završio je simpatični gospodin.