Putovanja
0

Kako je hotel za beskućnike dospio na listu 100 najboljih u Velikoj Britaniji

Klix.ba
Kad pogledate vanjštinu hotela Bellgrove u Glazgovu vidljivo je da baš i ne odiše luksuzom, no uprkos tome, ovaj je hotel odjednom postao veoma tražen.

Naime, na poznatoj web-stranici specijaliziranoj za putovanja, TripAdvisor, ovaj hotel za beskućnike ocijenjen je kao jedan od najboljih u Glazgovu i dodijeljene su mu kritike kao da se radi o hotelu sa pet zvjezdica. Ubrzo je Bellgrove ušao na listu 100 najboljih hotela u Velikoj Britaniji, nakon što su korisnici opisali sjajan spa centar, bazen i odličnu kuhinju.

Jedan od korisnika je na spomenutoj stranici napisao kako je osoblje veoma ljubazno i da toplo dočekuju goste. Potom je nahvalio hranu i poslugu u sobi. "Hotel izgleda pomalo ružno izvana, međutim, to će vas zavarati. Luksuzne sobe, spa centar i zabavni sadržaji u hotelu su prava stvar za vas", napisao je jedan od korisnika na stranici. Drugi je dodao kako mramorni podovi i kristalni lusteri ostavljaju posjetioce bez daha te da se u njemu osjećate kraljevski.

Nakon što je još nekoliko korisnika nahvalilo hotel te objavilo i lažne fotografije o unutrašnjem luksuzu, nastala je prava pomama. Naravno, sve je bila samo šala.

Menadžer hotela je poslije izjavio kako su zvali TripAdvisor i tražili da uklone ove komentare, jer jednostavno nisu tačni. On je dodao kako u hotelu zapravo imaju 150 ljudi, od kojih neki imaju ozbiljnih problema sa alkoholom i drogama, prenio je Daily Mail.