Zanimljivosti
0

Putnica od britanske službe za strance zahtijevala da narede njenom mužu da smršavi

Klix.ba
Konzularno osoblje Velike Britanije objavilo je najčudnije zahtjeve koje su primili od putnika prošle godine. Među njima je i molba ze prevod tetovaže, kao i da istraže Šveđanku koju je putnik upoznao na internetu.

Služba za strance Velike Britanije objavila je ove podatke u sklopu svoje kampanje "Saznaj prije nego kreneš", kako bi educirala britanske putnike o tome za šta (ne) mogu tražiti podršku.

Na listi neobičnih zahtjeva našao se i par iz Kuala Lumpura. Naime, oni su tražili novac da plate školarinu svom djetetu u međunarodnoj školi, dok je žena iz Pekinga tražila podršku ove službe jer su kopačke koje je kupila lošeg kvaliteta.

Jedna žena iz Tel Aviva zatražila je od njih da narede njenom mužu da smršavi kako bi mogli imati djecu, dok se muškarac iz Kambodže žalio jer su mu htjeli pružiti pomoć nakon što ga je ugrizao majmun.

Od njih su tražene i karte za Olimpijske igre te pomoć pri pronalasku barova u kojima mogu gledati utakmice.

"Naš cilj je pomoći putnicima u bitnim stvarima, ali neki od zahtjeva Britanaca tokom prošle godine su zaista bizarni. Naprimjer, jedan putnik nas je nazvao i pitao da li mu možemo dati imena satova koje je nosila Royal Navy mornarica u periodu od 1942. do 1955.", rekao je Steve Jones iz ove službe.