Ispunjene bašte kafića
93

Kako izgledaju ulice Sarajeva prvog dana 2024. godine: Turistima ni kiša nije pokvarila šetnju

N. O.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Prvog dana 2024. godine ulice Sarajeva uglavnom su ispunjene turistima, najviše iz regije, koji su odlučili kišni dan provesti na otvorenom.

Naime, sudeći prema fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba na Baščaršiji se u baštama tražilo mjesto više, a brojni turisti su prošetali starim dijelom grada. Također, u videu se mogu vidjeti kako se fotografišu s golubovima pored Sebilja, kao i kod Katedrale Srca Isusova.

Uzevši u obzir da je pala kiša, nekoliko ih je prošetalo s kišobranima, ali im nije pretjerano smetalo u istraživanju grada. Među posjetiteljima koji su stigli u glavni grad Bosne i Hercegovine najviše je onih iz regije.

Na fotografijama se mogu vidjeti kako s koferima prolaze kroz ulice, ali i kupuju suvenire na Baščaršiji.

U anketi koju je pred Novu godinu Klix.ba sproveo na ulicama Sarajeva, najviše anketiranih turista bilo je iz susjedne Hrvatske, a priznali su kako su tu došli najviše zbog javnog dočeka Nove godine.

"Super, fenomenalno. Svaka čast na domaćem izboru muzike", poručio je jedan od anketiranih turista.

Također, pored javnog dočeka koji je bio organizovan ispred Vječne vatre bilo je i onih koji su došli da bi slušali Halida Bešlića.

"Mi smo se zapravo ovdje došli dobro najesti, a onda ići za Zagreb, a usto je Nova godina. Ja sam jedino vidio da Halid Bešlić negdje svira, to je jedino što me zanima - ovo ostalo je manje bitno", našalio se Zagrepčanin.