{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Istražite Herceg Novi u septembru po najpovoljnijim cijenama

13.8.2018. u 10:39
30
Istražite Herceg Novi u septembru po najpovoljnijim cijenama
30
Septembar je idealan mjesec za ljetovanje. Razloga za posjetu Herceg Novom baš u septembru je mnogo. Sve je puno jeftinije - od smještaja, preko hrane do samog putovanja. Kada prođu nepodnošljive vrućine i gužve, ljetovanje u ovom periodu ima posebne draži. Prijatna temperatura kristalno čistog mora u jednom od najljepših zaliva svijeta, bokokotorskom, uz dnevne temperature čiji je prosjek 28'C stepeni idelni su uvjeti za boravak tokom cijelog dana na nekoj od hercegnovskih plaža .
Jedinstveni, neprekidni niz ljepota od pjeskovitih i urbanizovanih plaža, preko zaleđa grada gdje se nalaze sela tipične mediteranske arhitekture, do planine Orjen poznate po endemskim biljnim vrstama, brojnim ostacima austro-ugarskih fortifikacionih objekata i pješačkim stazama, predstavljaju izuzetan spoj planinskog i primorskog pejsaža na zanemarljivoj udaljenosi. Mogućnost planinarenja, hajkinga ili vožnja bicikla planinskim stazama i aktivnosti na moru poput jedrenja, ronjenja, plivanja i ribanja, ovdje su kao rijetko gdje na svijetu mogući u istom danu. Dva doživljaja, planinski i primorski izazov je kojem se ne može odoljeti.

Pored savršene klime Herceg Novi obiluje atrakcijama koje obavezno treba posjetiti.

Hercegnovsko šetalište "Pet Danica", u dužini od 6 km, proteže se pored mora i idealna je ruta za šetnju brzim ili laganim hodom, trčanje, vožnju rolera i bicikla, meditaciju pored mora, otkrivanje istorije grada i druženje u nekom od kafića ili restorana sa opuštajućim pogledom na more.

Obilazak monumentalnih tvrđava Kanli kule, Forte mare, Citadele, Sat kule i Španjole predstavlja poseban doživljaj za posjetioce i zahvaljiujući vodičima uživaćete u pričama o mjestima ukrštanja različitih civilizacija na razmeđi Istoka i Zapada. Druga jednako interesantna organizirana tura je obilazak Zavičajnog muzeja, Njegoševe škole i kuće Iva Andrića, na Toploj.

"Herceg Novi obiluje atraktivnim izletištima koja Vam toplo preporučujemo kako biste upotpunili Vaš boravak. Najpopularnija su : Luštica, ribarsko mjesto Rose, plaža okićena plavom zastavicom - Dobreč, plaža Žanjic, Mirišta, Subra, Vrbanj, te selo Žlijebi sa krovovima od "kamene čipke”, poručuju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Kada su u pitanju jednodnevni izleti po Crnoj Gori, za zainteresirane turiste preporuka su Perast, Kotor, Sveti Stefan, Lovćen, Skadarsko jezero.… uz činjenicu da se ujutro probudite u Herceg Novom, ručate na jezeru i uživate u šetnji crnogoskim planinama tokom istog dana.

Tradicija brojnih muzičkih, scenskih, sportskih, zabavnih i kulturnih programa zahvaljujići kojima se, posebno u toku ljetnjih mjeseci , ovaj grad pretvara u veliku pozornicu pod otvorenim nebom, duga je. Septembar nudi druženje u okviru populatnog Big Game Fising-a. Međunarodno takmičenje u ribolovu na tune i sabljarke okuplja ljubitelje ribolova koji putuju svijetom i učestvuju u ovakvim takmičenjima. Ovo je prilika da budete dio manifestacije na popularnom Škveru, gdje se nudi degustacija ribljih specijaliteta uz interesantan prateći program.

Odlična saobraćajna povezanost Herceg Novog sa svim destinacijama Evrope pruža mogućnost za prijatno putovanje. Najbliži aerodromi su : Tivatski - 23,2 km uključujući i trajekt, Dubrovački - udaljen 28,7 km i Podgorički - 129 km.

Dakle, "doživite prekrasan septembarski mediteranski ambijent, uživajte u nezaboravnim pogledima i prepustite se raznolikoj ponudi po najpovoljnijim cijenama", poručuju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: