Putovanja
47

Istražite alternativne prirodne destinacije "Via Dinarica"

Klix.ba
Via Dinarica staza povezuje visoke planinske lance Dinarida i proteže se od Slovenije do Albanije.

Via Dinarica je projekat finansiran od strane USAID-a i UNDP-a i ove godine, zajedno sa nevladinom organizacijom Terra Dinarica, ulazi u novu fazu implementacije.

Projekt ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da pruži izuzetnu planinarsku biciklističku i rafting avanturu ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta, te da očuva planinske kulture i predjele koji predstavljaju posljednju oazu netaknute prirode u Evropi.

Milion koraka je potrebno za prelazak cjelokupne Via Dinarica staze čije srce prolazi kroz BiH. Od mnogobrojnih destinacija za vas izdvajamo staze Via Dinarice koje možete pogledati u našoj fotogaleriji, a koje nude čarobna bogatstva netaknute prirode, svjež zrak te bezbrojne mogućnosti za sportske aktivnosti.

Napravimo zajedno prvi korak koji vodi ka održivom ekonomskom i ekološkom razvoju čineći BiH atraktivnom internacionalnom destinacijom za eko turizam.

Više informacija i fotografije Via Dinarica staze možete naći na https://www.flickr.com/photos/viadinarica/9733136597/in/photostream/