{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hong Kong najbolji aerodrom na svijetu

S
17.7.2008. u 19:00
0
0
Hong Kong najbolji aerodrom na svijetu
0
Međunarodni aerodrom u Hong Kongu je sedmi put proglašen najboljim aerodromom na svijetu, prema rezultatima tradicionalnog godišnjeg anketiranja putnika širom svijeta.

Međunarodni aerodrom u Hong Kongu

U istraživanju, koje svake godine provodi Skytrax, konsultantska agencija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, aerodromi širom svijeta ocjenjuju se u više od 40 kategorija. LIsta najboljih aerodroma je sastavljena na osnovu 8,2 miliona upitnika koje su popunili putnici u desetomjesečnom periodu od 2007. godine do 2008. godine.

Putnici su, naime, ocjenjivali 190 aerodroma, a neki od kriterija su bili mogućnost šopinga, gastronomska ponuda, ljubaznost osoblja, dostava prtljage i vrijeme čekanja prilikom provođenja sigurnosnih mjera.

Zaključak je da aerodromi u Aziji dominiraju pomenutom listom. Tako je aerodrom u Hong Kongu zahvaljujući učinkovitosti i udobnosti "preskočio" singapurski aerodrom Changi i južnokoreanski aerodrom Incheon u Seulu.

Fascinira podatak da aerodrom u Hong Kong već sedmi put osvaja laskavu titulu najboljeg aerodroma na svijetu, koju mu je samo 2006. godine oteo upravo singapurski aerodrom Changi.

Među deset najboljih našli su se i aerodromi u Kuala Lumpuru (Malezija) i Kansaiu (Japan).


Međunarodni aerodrom u Muenchenu

Aerodrom u Muenchenu (Njemačka) anketirani putnici su proglasili najboljim aerodromom u Evropi, a petim najboljim u svijetu. Aerodromi u Kopenhagenu (Danska), Cirihu (Švicarska) i Helsinkiju (Finska) također su svoje mjesto pronašli na listi deset najboljih aerodroma na svijetu. Na desetom mjestu je osvanuo aerodrom u Cape Townu (Južna Afrika).


Međunarodni aerodrom u San Franciscu

Zanimljivo je i da sjevernoamerički aerodromi nisu previše impresionirali putnike, pa se tako aerodrom u San Franciscu izborio tek za 11. mjesto, a slijede ga aerodromi u Vancouveru (Kanada) i Dallas Forth Worthu.


Međunarodni aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu

Najboljim aerodrom na Bliskom istoku proglašen je aerodrom u Tel Avivu, a iza njega je odmah aerodrom u Bahreinu.

"Čekanje na sigurnosnim kontrolnim tačkama je bio najveći razlog nezadovoljstva putnika", kazao je za Reuters Edward Plaisted, CEO Skytraxa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje ćete na ljetovanje?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: