{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradi se "Siemens City" u Beču

S
3.4.2008. u 11:10
0
0
Gradi se "Siemens City" u Beču
0
Gradi se "Siemens City" u Beču
Kompanija Siemens Austria će 10 svojih bečkih filijala koncentrisati na jednom mjestu te u 21. okrugu Beča izgraditi "Siemens City“, jedan od najmodernijih građevinskih kompleksa iz kojeg će se ujedno nadgledati i sva svoja tržišta u osam zemalja na području srednje i istočne Evrope – u BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.
Prema riječima direktorice ovog preduzeća, izgradnja "Simens City"-ja je trenutno najveći i arhitektonski iznimno zahtjevan projekat Siemens koncerna, čija će izgradnja koštati 145 mil. eura.

Kompleks će zauzimati prostor od 458.000 m2. Centralni dio kompleksa, markantni toranj sa 12 spratova, će biti dovršen već 2010, a planirani su "vanjski“ uredi, koje će tzv. "Communication Line“ povezivati sa svim značajnim infrastrukturnim objektima, centralnim dijelom, te odjelom posebno namijenjenim za konferencije sa restoranima i drugim gastro-ponudama.

"Communication Line“, srce koncerna, nije samo predviđeno za povezivanje pojedinih dijelova Siemensovog "grada“, već će sadržavati sve elemente jednog modernog poslovnog prostora, od banke do prostorija za prezentacije, ali i za odmor i rekreaciju.

Oko "grada“, na površini od 2000 m2, predviđen je biotop sa prostranim zelenim i vodenim površinama.

Novo sjedište Simensa u Beču će zapošljavati oko 6.500 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: