Brojne destinacije
8

Gdje za Novu godinu: Povećanje cijena nema utjecaj na putovanja bh. građana

M. N.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Građani Bosne i Hercegovine će u 2020. godinu ući u različitim svjetskim destinacijama. Blago povećanje cijena nije utjecalo na interes, a neki će ove praznike provesti čak u dalekom Dubaiju ili Maroku.

Pored standardnih aranžmana, Centrotours u ponudi ima tri zagarantovana avionska aranžmana za koje su bh. građani pokazali najveći interes, a to su Istanbul, Rim i Sicilija.

Do Rima stižu direktnim čarter letom, a riječ je o četverodnevnom aranžmanu. Novu godinu će naši građani dočekati na Cirkus Maximusu uz zanimljive koncerte i zabavne sadržaje.

Kada je riječ o autobuskim aranžmanima, najviše bh. građana ići će u Bratislavu, Beč i Prag.

Najveći broj putnika agencije Sol Azur i Buena Vista, koja je poznata po aranžmanima za mlade, Novu godinu će dočekati u Istanbulu koji je, kako kažu, apsolutni pobjednik. Za Istanbul u ponudi imaju tri različita aranžmana.

Rasprodan je i Maroko koji ima desetodnevni program i u okviru kojeg će bh. građani imati dosta toga vidjeti. Novu godinu će proslaviti na nekom od gradskih trgova.

Veliko je interesovanje i za aranžmane kao što su Valencia-Madrid-Barcelona, Lisabon, Pariz, Beč, Milano i Atina. I u ovoj agenciji aranžmani za Rim su već rasprodati.

Ventura Travel Agency ove godine u ponudi ima 15 destinacija. Građani su najviše zainteresovani za Beč, Istanbul, Milano, Pariz, Prag, Veneciju, ali i Dubai. Veliko je interesovanje i za bliže destinacije gdje su uključeni različiti wellness programi.

Prema riječima Adnana Terzića iz VTA, cijene su nešto više u odnosu na prošlu godinu, ali to nije utjecalo na interes naših građana da najluđu noć u godini provedu na nekoj od destinacija u svijetu.