Istraživanje
0

Francuski turisti najgori na svijetu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski turisti su najgori na svijetu, jer su loši poznavaoci stranih jezika, škrti su i arogantni, rezultati su istraživanja koje je provedeno među 4.500 vlasnika hotela širom svijeta.

Oni su završili kao posljednji u istraživanju koje je provela internet turistička agencija Expedia i kompanija TNS Infratest, a koje je pokazalo francuske turiste kao osobe koje ne govore lokalne jezike. Osim toga, opisani su i kao nekulturni, saznaje Reuters.

"Činjenica je da većina njih loše ili nikako ne govori engleski jezik, a ne poznaju ni jezike lokalnih zajednica koje posjećuju", rekao je Timothee de Roux, direktor marketinga Expedia za jednu francusku radio stanicu.

On je dodao da Francuzi ne putuju često u inostranstvo i da su sretni što imaju predivnu zemlju. Kako je rekao, više od 90 posto Francuza putovalo je samo unutar svoje zemlje.

"Kada su na odmorima, mogu biti pod stresom, jer nisu naviknuti na određene stvari, što može dovesti do toga da njihova prezahtjevnost bude okarakterisana kao arogantnost", rekao je De Roux.

Francuski turisti su optuženi i da manje troše nego posjetioci iz drugih zemalja.

De Roux je to pravdao nepostojanjem navike da se ostavljaju napojnice, zbog toga što je cijena usluge u Francuskoj stavljena na račun, što ostavlja dojam škrtih ljudi.

Japanci su se pokazali kao najbolji turisti, dok ih u stopu prate Britanci i Nijemci.