Luksuzni tretmani
22

Evo kako izgleda putovanje u prvoj, biznis i ekonomskoj klasi u najboljoj aviokompaniji na svijetu

DP
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Sigurno ste mnogo puta slušali o luksuznim tretmanima u avionima, ali rijetko ko je imao priliku vidjeti kako sve to izgleda. Ove videosnimke i fotografije djelomično će vam dočarati doživljaj putovanja s pogodnostima koje niste mogli ni zamisliti.

Ako mnogo putujete, znate da je letenje nekim aviokompanijama ugodnije. Nedavno je kompanija Emirates proglašena najboljim avioprijevoznikom na svijetu, a kada vidite kakva je usluga tamo, bit će vam jasno zbog čega je tako, piše Buzzfeed.

Prva klasa

Ako platite za mjesto u prvoj klasi, dobivate svoju malu kabinu sa svjetiljkama koje prave ugodnu atmosferu i ladicama za svoje stvari.

Osim toga, tu je sve što vam je potrebno da se spremite za spavanje, uključujući i hidratantnu kremu i kremu za područje oko očiju.
U svojoj kabini imate potpunu privatnost, jer postoje vrata koja možete zatvoriti, ako ne želite da vas iko uznemirava.
U narednom videosnimku možete vidjeti kako se sjedalo u ovim kabinama transformira u krevet.

Kupaonice u prvoj klasi imaju tuševe, koji su iznenađujuće prostrani, ali ako ih želite koristiti, morat ćete rezervisati vrijeme za korištenje.

Cijelo kupatilo je luksuzno opremljena i vidi se da se vodilo računa o svakom detalju, a tu je i veliki broj proizvoda za kozmetiku koje možete iskoristiti.

I putnici prve klase i putnici biznis klase imaju pristup baru i predvorju, gdje se mogu kupiti grickalice i pića i gdje se može boraviti tokom leta.

Što se tiče hrane i alkohola, oni se služe na stolu koji je prilično prostran, a izbor je veoma velik, pa možete probati sve i svašta tokom jednog leta.

Biznis klasa

U biznis klasi nema privatnih kabina za putnike, ali je sve ostalo prilično slično.

Ne možete se osamiti ako to poželite, ali zato i tu možete leći kao u krevet. Možete popiti bocu šampanjca, a dostupne su vam i dobre slušalice za slušanje muzike ili gledanje filmova tokom leta.
I ovdje se hrana i piće služe na prostranom stolu, a izbor je također velik, iako nije isti kao u prvoj klasi.

Osim toga, imate svoj prostor u kojem se nalazi vaše piće.

Ekonomska klasa

Ovaj dio aviona je sličan kao u svim ostalim avionima, samo što je malo prostraniji.

Osim toga, i ovdje dobivate slušalice koje možete koristiti tokom leta. U ekonomskoj klasi postoje i televizijski ekrani, koji izgledaju prilično pristojno, a izgleda da je moguće igrati i igrice tokom leta. Što se tiče hrane, ovdje nema prostranog stola s kojeg biste mogli jesti, ali je i dalje izbor jela velik, s time što su ona potpuno drugačija nego u biznis klasi i prvoj klasi.