Putovanja
37

Etihad Airways nudi novu uslugu: "Leteće dadilje" vodit će brigu o djeci tokom leta

Klix.ba
Najveća noćna mora svakog putnika koji leti avionom jeste da sjedi pored djeteta koje vrišti ili je nemirno. Djeca su neizbježni putnici na skoro svakoj avionskoj liniji, a aviokompanije do sada nisu pronašle rješenje.

Etihad Airways napravio je transformaciju članova svoje posade u moderne "leteće dadilje" koje će biti dostupne porodicama u svakoj kabini i pomagati oko djece, služiti obroke, praviti hape u flašici, te igrati se sa djecom, crtati ili izvoditi im magične trikove.

Potpredsjednik Etihada Aubrey Tiedt kazao je da su se odlučili na ovu uslugu jer su shvatili da let s djecom može biti naporan roditeljima, ali i drugim putnicima.

"Leteća dadilja razumije potrebe naših gostiju i pokazuje koliko smo posvećeni tome da vaš put učinimo što opuštenijim i udobnijim", rekao je Tiedt.

Više od 500 članova posade kvalificirani su za "leteću dadilju" te su prošli treninge Norland koledža koji je priznat u cijelom svijetu.

Na kursu su članovi posade morali učiti dječiju psihologiju i sociologiju kako bi mogli odrediti različite tipova razvoja i interesa djece.

Prema anketi koju je na 15.000 putnika uradio wotif.com utvrđeno je da je najveći problem u avionu dijete koje udara u sjedište nogama ili beba koja vrišti.

Usluga avionske dadilje se ne naplaćuje dodatno.