Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici, Operi i na Dunavu

S
Sarajevo-x.com
26.12.2011. u 10:51
0
2
Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici, Operi i na Dunavu
0
Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici,  Operi i na Dunavu
Zahvaljujući tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije, 1. januar je nadaleko poznat kao poseban za Beč. Kako Bečlije i brojni gosti grada dočekuju Novu godinu?
Centar Beča se 31. decembra pretvara u slavljeničku zonu, gdje program počinje još u 14 sati. Dok na trgu ispred katedrale Stephansdom traju kursevi valcera, ispred Vijećnice mnogobrojni DJ-evi zagrijavaju atmosferu pop i rock muzikom, klasikom i narodnim hitovima. Duž bečkog novogodišnjeg korza (Silvesterpfad) 70 gastronoma će služiti kulinarske specijalitete i punč. Prošle godine je 750.000 ljudi iz zemlje i inoszemstva dočekalo Novu godinu na ulicama u centru grada, uz veliki vatromet sa trga Heldenplatz.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera zagarantovana je na brodovima na Dunavu, na Carskom balu u dvorcu Hofburg, na banketima i gala večerama u bečkim hotelima, uz ekskluzivnu večeru u vozu Majestic Imperator ili na koncertu u Državnoj operi gdje se tradicionalno izvodi "Šišmiš" Johanna Straussa.

U Novu godinu se može ući i na Velikom točku, simbolu Beča, s prekrasnim pogledom na grad.

Prvog novogodišnjeg jutra se na trgu ispred Vijećnice od 11 sati služi doručak za okrepljenje uz direktan prijenos Novogodišnjeg koncerta.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: