{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici, Operi i na Dunavu

S
26.12.2011. u 10:51
0
2
Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici, Operi i na Dunavu
0
Doček Nove godine u Beču - slavlje na ulici,  Operi i na Dunavu
Zahvaljujući tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije, 1. januar je nadaleko poznat kao poseban za Beč. Kako Bečlije i brojni gosti grada dočekuju Novu godinu?
Centar Beča se 31. decembra pretvara u slavljeničku zonu, gdje program počinje još u 14 sati. Dok na trgu ispred katedrale Stephansdom traju kursevi valcera, ispred Vijećnice mnogobrojni DJ-evi zagrijavaju atmosferu pop i rock muzikom, klasikom i narodnim hitovima. Duž bečkog novogodišnjeg korza (Silvesterpfad) 70 gastronoma će služiti kulinarske specijalitete i punč. Prošle godine je 750.000 ljudi iz zemlje i inoszemstva dočekalo Novu godinu na ulicama u centru grada, uz veliki vatromet sa trga Heldenplatz.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera zagarantovana je na brodovima na Dunavu, na Carskom balu u dvorcu Hofburg, na banketima i gala večerama u bečkim hotelima, uz ekskluzivnu večeru u vozu Majestic Imperator ili na koncertu u Državnoj operi gdje se tradicionalno izvodi "Šišmiš" Johanna Straussa.

U Novu godinu se može ući i na Velikom točku, simbolu Beča, s prekrasnim pogledom na grad.

Prvog novogodišnjeg jutra se na trgu ispred Vijećnice od 11 sati služi doručak za okrepljenje uz direktan prijenos Novogodišnjeg koncerta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: