Zabava na otvorenom
53

Doček Nove godine bit će organizovan i na Vlašiću, svi smještajni kapaciteti rezervisani

Piše: E. M.
Vlašić (Foto: E. M./Klix.ba)
Vlašić (Foto: E. M./Klix.ba)
Na Vlašiću će i ove godine u organizaciji Udruženja hotelijera i restorijera te uz podršku Općine Travnik i Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona biti organizovan doček Nove godine na otvorenom.

Smještajni kapaciteti na Vlašiću rezervisani su još početkom decembra, a zvanično otvorenje sezone nije moglo proći bolje jer su se velike količine snijega zadržale na ovoj planini i omogućile odlične uvjete za skijanje.

U razgovoru za Klix.ba menadžer hotela "Pahuljica" Sead Deljkić ističe kako su svi smještajni kapaciteti do polovine januara rezervisani te da se popunjava i druga polovina prvog mjeseca u godini.

"Uvjeti na Vlašiću su bolji nego prethodnih godina čime su i gosti zadovoljniji. Vrijeme nam više ide u korist nego prošlih godina, a mi se trudimo napraviti bolje programe i sadržaje tokom zime kako bi imali što bolji ugođaj na našoj planini", govori Deljkić.

Ističe kako je Šankanje, kojim se i zvanično otvara sezona u Srednjobosanskom kantonu, i ove godine okupilo veliki broj gostiju, a da je blizu 13.000 smještajnih kapaciteta na Vlašiću rezervisano za doček Nove godine.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Program za Novu godinu bit će održan u svim hotelima i restoranima, ali i na otvorenom, gdje ćemo imati zabavu uz DJ-a te vatromet kojim ćemo dočekati 2019. godinu. S ovim smo svima omogućili dobar provod i na otvorenom i u zatvorenim objektima", zaključio je Deljkić.

Vlašić je omiljeno mjesto svih građana Bosne i Hercegovine i prvi dan u novoj godini hiljade njih provede na svježem zraku uživajući u skijanju, sankanju, ispijanju toplih napitaka ili šetanju.