Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U čuvenom razgovoru sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema vise Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Husein kapetan Gradašćević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Zmaju od Bosne treba spomenik sa druge strane predsjedništva
Naravno da jesmo.Zmaja od Bosne inače jedinog istorijskog junaka izdali saborci i Smail Aga Čengić ga protjerao.Toliko o slavnoj prošlosti.Jednog jedinog su izdali za šaku dukata
Prije desetak godina sam bio u Gradačcu. Prelijepo. Ali razočaranje do poda zbog zapuštenosti kule i utvrde u cjelini. Neka kafana gore, grafiti, smeće svuda... Valjda je sad bolje puno nadam se.
Sljedece godine gradim prvu od 5 vila sa bazenima u Gradačcu. Idemo na razvoj turizma. Dobro dosli moji Bosanci i Hercegovci.
Film Avde Huseinovića o kapetanu Huseinu Gradaščeviću vam je upravo dostupan na YouTubeu.
Kriv je!
Jedan učitelj iz Gradačca je slikao još prije rata svake godine iz istog ugla i na slikama se moglo vidjeti kako se brzo krivila. Onda su hitno ubacili nešto u temelje da se prestane kriviti i sada stoji kao ruina. Stojat će još jer su prioritet zidine Huseinove Kule kao jedne od tri stuba njegove neprobojne odbrane sa sjevera. Husein kapetan je bio rijetko dobar vojskovođa o čemu se malo piše. U njegovoj vojsci je bilo dosta bosanskih katolika i pravoslavaca.
Gradačac je stvarno lijepo uređen grad. Još samo malo da srede Kulu i okolicu bilo bi top.
Mjesto gdje je rođen i živio bošnjački gradžanin Husein Gradaščević, koji se pobuni protiv svoga gazde, sultana Mahmuda II, jer mu ovaj svojim reformama skresao privilegije. Bošnjački gradžanin Husein Gradaščević bio je i poznat po tome da je u sukobu sa svojm pretpostavljenima koristio zastavu sa polumjesecom i zvijezdom. Zanimljivo za jednog gradžanina tog vremena. Današnji više vole sa ljiljanima.
Građanin....bem ti učiteljicu.
Ja mu jjebem i mater i uciteljicu nepismenu. Taj Bosanski građanin je sagradio pravoslavnu crkvu tako i katolicku dok ste vi pecinski ljudi rusili sve sto je Bosnjacko ili Bosansko. Husejn kapetan vas vlaje stitio od pobjesneli turaka, karo vam je prababe sad se vidi da ste djeca pijani turaka
Šta posjetio? drž'o ga u ruci care...
Sada imamo i mi svoju Pisu.
teže se popet na stadion koševo