Poljupci i zagrljaji na 240 m visine
0

Da li je ovo najljepše mjesto na svijetu za piknik?

Sarajevo-x.com
Mladi australski par je uživao u pogledu s visine od 240 metara. Popeli su se na australsko stjenovito brdo zvano Hanging Rock. Sjedili su na vrhu litice širokom tek toliko da mogu oboje stati, piše Metro.
Fotograf Michael Matthews je bio zadivljen kada je ugledao mladi par na uskoj stijeni. Mladić i djevojka su promatrali Grose River Gorge u Plavim planinama u Australiji.

"Par je bio na ivici litice oko pet minuta. Čak su se grlili i ljubili, ali su bili veoma pažljivi", rekao je Matthews.

Matthews se vozio od svoje kuće u Sidneju kada je ugledao Hanging Rock na poštanskoj markici.

"Odlučio sam posjetiti ovo mjesto. Dva sata sam vozio od svoje kuće, a potom sa parkinga pješačio četiri sata. Na ovom mjestu vrebaju mnoge opasnosti. Nema upozorenja i znakova gdje se one nalaze. Osjećao sam se ranjivim", izjavio je Matthews.

On je stigao do dijela planine koji se naziva Baltzers Lookout, ali s tog mjesta nije mogao vidjeti Hanging Rock.

"Nije bilo nikakvih ograda, a puhao je jak vjetar. Osjetio sam da bi me vjetar mogao odnijeti ukoliko se previše približim ivici. Osjećao sam i veliku nelagodu. Gotovo sam otišao a da nisam vidio Hanging Rock. No, kada sam se pažljivo spustio do ivice Blatzers Lookouta, ugledao sam i Hanging Rock. Bio sam na istom nivou, ali nisam prilazio preblizu ivici jer me je hvatala panika. Tamo sam potom ugledao mladi par. Kada su se približili litici, počeo sam paničiti. Na samom kraju je bilo toliko usko da nije bilo mjesta za oboje. Osjetio sam mučninu i plašio sam se da ne padnu. Taj pad ne bi preživjeli. Potom su počeli da se grle i ljube. Po ivici su se kretali veoma polako i pažljivo. Nije ih bilo strah", dodao je Matthews.