{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Da biste gledali televiziju morate okretati pedale bicikla

9.5.2012. u 10:37
25
7
Da biste gledali televiziju morate okretati pedale bicikla
25
Da biste gledali televiziju morate okretati pedale bicikla
Hotel Cottage Lodge u selu Brockenhurst u Velikoj Britaniji je u cilju razvoja eko turizma pokrenuo inicijativu zaštite okoliša i očuvanja energije.
Vlasnica hotela se pobrinula da njeni gosti uvijek budu u formi. Naime, da bi gledali televiziju, gosti moraju okretati pedale bicikla postavljenog u sobi.

U sobi nazvanoj ''Standing Hut'' se također koriste i sijalice sa malom potrošnjom energije, solarni paneli, peć na drva za grijanje vode te toalet i tuš sa malom potrošnjom vode. Materijali i boja korišteni pri izgradnji nisu štetni za okoliš, a većina namještaja je napravljena od drveća koje je samo palo, piše The Telegraph.

Christina Simons, vlasnica hotela, je provela skoro osam godina pretvarajući ovaj hotel u ekološku oazu.

''Ova građevina postoji od 1650. godine, a napravljena je od ostataka potopljenog broda. Kada sam dizajnirala ekološku sobu, fokusirala sam se na tri stvari: smanjenje otpada, minimiziranje zagađenja i korištenje materijala sa najmanjim utjecajem na okolinu. Također sam željela pokazati da biti ekološki osviješten može biti i zabavno. Gosti stvarno vole voziti taj bicikl'', rekla je Simons.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: