Mnogi se složili s njom
1

Crnogorka otputovala u Ameriku pa otkrila šta joj se tu ne dopada: "To nikada nisu poruke mira"

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Crnogorka Nikolina Pavićević otputovala je u Ameriku i pratiteljima na Instagramu otkrila šta joj se ne tu ne dopada.

"Trenutno sam na jednom dvonedeljnom programu u Americi za Balkan digital creators, svašta nešto učimo i posjećujemo i sveukupno je sjajno iskustvo. Na TikToku sam objavila i tri stvari koje mi se sviđaju, ali dijelim ovdje šta mi se ne sviđa, jer ste mi slali poruke i iskustva oko brojnih vojnih simbola i poziva za regrutaciju", najprije je napisala.

Napomenula je kako je ovo isključivo njen prvi utisak.

"Hrana mi je ili previše ili previše slatka, a ja sam neko ko baš voli slatko. Porcije su im mnogo velike. Naprimjer, ovo je jedno parče pice i vidite koliko je masno", započela je.

Zatim je navela da Amerikanci svuda promovišu svoju vojsku.

"Apsolutno svuda su neka vojna obilježja. Pozivaju ljude da se priključe vojsci na aerodromu, na ulici. Počele su reklame na YouTubeu da mi izlaze. Zamislite, čak i na sportskim događajima posvećuju jedan segment veteranima", nastavila je.

Dodala je kako to nikada nisu poruke mira, već je riječ isključivo o porukama ljudima da se priključe vojsci.

Kao treću stvar koja joj se nije dopala u Americi je navela jaz između bogatih i siromašnih.

"U Americi je ogroman jaz između bogatih i siromašnih i to je baš očigledno. Ljudi ovdje su nam rekli da uopće nije teško postati beskućnik. Samo izgubite posao i to je to. Uglavnom, nemate neki sistem podrške koji vam može pomoći. Ono što je tužno je što je obično izlaz iz siromaštva upravo da se priključite vojsci", također je ispričala.

Mnogi su se u komentarima složili s njenim mišljenjem.

"Američko ropstvo", "Ogromni broj beskućnika i ovisnih o drogi dok ogromne novce ulažu u vojni kompleks i tuđe ratove", "Hrana užas, a konzumerizam strašan. Te dvije takve stvari nigdje u svijetu nisam vidjela, a nešto preko 80 zemalja posjetih", neki su od njih. No, bilo je i onih koji smatraju da nije trebala davati svoj sud na osnovu jednog grada koji je posjetila.