Produženi vikend
558

Brojni bh. građani za 1. maj uplatili krstarenje, hit destinacije Dubai i Istanbul

Piše: M. N.
Prvi maj ove godine pada u ponedjeljak i mnogi građani BiH će produženi vikend iskoristiti za manji godišnji odmor. Prvomajski aranžmani u turističkim agencijama su uglavnom rasprodati, a pojedini bh. građani Praznik rada dočekat će na egzotičnim destinacijama.

Iz agencije Centrotours kazali su nam kako je ove godine prvomajski hit krstarenje Mediteranom. Građani koji odluče provesti prvomajske praznike na brodu MSC Orchestra obići će Veronu, Genovu, Cannes, Palma de Mallorcu, Barcelonu, Korziku, Rim, Cinque Terre, Milano i Veneciju. Ovaj aranžman je rasprodat.

Hit su i destinacije do kojih se putuje avionom - Dubai i Istanbul koji su rasprodati. "Kada su u pitanju evropske destinacije koje radimo autobusom ostalo je još malo mjesta. Radimo Budimpeštu, Gardaland, Legoland, Prag, Rim, Toskanu i Zaostrog", kazala je Jasmina Delalić, voditeljica agencije Centrotours u Ferhadiji.

Agencija Sol Azur i Buena Vista ove godine u prvomajskoj ponudi imaju najveći broj destinacija do sada. Avionske destinacije su hit, te su rasprodati aranžmani za Maltu, Siciliju i Istanbul, dok je za Dubai ostalo nekoliko mjesta.

Kada je riječ o aranžmanima autobusima, najpopularnije destinacije su Milano, Prag i Venecija, a u ponudi imaju i Beograd, Istanbul, Veronu, Ohrid, Prag, Rim, Toskanu, Veneciju i Beč.

"Pravimo i majsko putovanje za mlade - party putovanje s mnogobrojnim DJ-evima u grčkoj Kalitei. Riječ je o putovanju regionalnog karaktera u kojem učestvuju i mladi iz Srbije, Makedonije, Bugarske itd. Imamo veliki broj prijavljenih", rekao je Dino Imamović iz ove agencije.

Pojedini klijenti agencije Ventura Travel 1. maj će provesti u Maroku ili na Tajlandu, što su hit destinacije ove agencije. U ponudi imaju više od 20 destinacija.

"Najveći interes je za avionske aranžmane - Rim, Dubai i Istanbul koji su prodati u prvih mjesec dana prodaje, a veliki interes imamo i za autobuske aranžmane za Minhen, Pariz i Barcelonu. Dužina praznika opredijelila je klijente za aranžmane sa više od pet dana, iskoristili su ugodno s korisnim da provedu vrijeme širom Evrope", rekao je Adnan Terzić iz Ventura Travel Agency.