{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatan ulaz u muzej Louvre?

F
9.1.2008. u 14:08
0
0
Besplatan ulaz u muzej Louvre?
0
Besplatan ulaz u muzej Louvre?
U pokušaju privlačenja više domaćih posjetitelja, pogotovo mlađih, osamnaest nacionalnih francuskih muzeja, uključujući i Louvre, do 30. juna nudi neku vrstu besplatnog ulaza.
New York Times piše kako će institucije uključene u "eksperiment" nuditi ili slobodni ulaz za svoje stalne postave za sve posjetitelje ili besplatni ulaz mlađima od 26 godina tijekom 24 sata jednog dana u tjednu. Uobičajena cijena ulaznice kreće se između 6 i 8 eura.

"Francuski muzeji spremni su za više posjetitelja i mi se nadamo da ćemo privući novu publiku, prije svega među mlađim generacijama", kaže Christine Andre, glasnogovornica odjela za muzeje francuskog Ministarstva kulture.

Andre je dodala da će od eksperimenta koristi imati i strani turisti, koji čine tri četvrtine svih posjetitelja starih između 18 i 25 godina.

"Vide li Francuzi pred muzejima duge redove, sami će sebi reći: 'Gle, stranci koriste priliku. Bili bismo budale da sami ne uđemo'", rekla je André, podsjećajući kako je posjećenost britanskih muzeja porasla za 50 posto nakon uvođenja besplatnog ulaza 2001.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: