{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baku dočekuje 2014. kao jedan od najljepše ukrašenih gradova

A
Anadolija
28.12.2013. u 17:38
43
34
Baku dočekuje 2014. kao jedan od najljepše ukrašenih gradova
43
Sve ulice u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, kao i ulazi u javne i privatne firme, ukrašeni su i osvjetljeni, kako se Nova godina sve više približava.
Najprometnije ulice Bakua osvijetljene su svjetiljkama u boji, a prate ih i izlozi različitih radnji, u kojima se isto može vidjeti mnoštvo boja.

U većim parkovima i na trgovima u gradu postavljene su velike jelke, a ispred svake stoje Deda Mraz, Snješko i Snješka, koji zabavljaju djecu i prolaznike.

Stanovnici glavnog grada, a posebno djeca, oduševljeni su raznim motivima, ukrasima i svjetiljkama, a posebno Djeda Mrazovima u gradu. Porodice koje odlaze u kupovinu sa djecom, rado se slikaju ispred velikih jelki.

U gradu bogatom naftom, kojim dominiraju šarena svjetla, na raznim mjestima zakačene su i poruke sa čestitkama za Novu godinu. Ne tako mnogo ostalo je do Nove godine, a u gradu su već postavljeni i marketi za kupovinu novogodišnjih poklona.

Stanovnike tog grada očekuju i iznenađenja u prvim minutama nove godine, koja su planirana na javnom dočeku na obali Kaspijskog mora u Nacionalnom parku.

Tokom priprema za proslavu Nove godine, Azerbejdžanci su dobili radosne vijesti od Vlade. Vijeće ministara donijelo je odluku da, povodom Nove godine i 31. decembra, Svjetskog dana solidarnosti sa Azerbejdžancima, neradni dani budu od 31. decembra do 6. januara. Prema ovoj odluci, građani Azerbejdžana prvu sedmicu Nove godine provest će na odmoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: