Za sve entuzijaste
13

Bahami, Novi Meksiko i Quebec su top tri destinacije ove zime

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prema riječima jedne od najtraženijih američkih turističkih agentica Lile Battis, Bahami, Taos u Novom Meksiku i Quebec su top tri turističke destinacije koje ljudi širom svijeta posjećuju u postprazničnom periodu, prenosi Huff Post.

Zima već uveliko traje i ovo godišnje doba je idealna prilika da ulovite neke dobre turističke aranžmane.

"Zima ima tendenciju da bude zaista jeftina kada su u pitanju putovanja i to na mnoga mjesta. Ovo godišnje doba i nije baš najpopularnije kada je u pitanju turizam, pa su turistički aranžmani mnogo jeftiniji u odnosu na ljetni period. Također, i hoteli su povoljniji", kaže turistička agentica Lila Battis.

Ona je također navela i tri destinacije koje su ove zime apsolutni hit kada je riječ o putovanjima.

Bahami

Lila Battis kaže da je odlazak na Bahame za vrijeme zime vrlo jeftina investicija, što Bahame čini savršenim mjestom za sunčanje i tokom zime.

"Nećete morati platiti kao na vrhuncu sezone, a i dalje ćete se osjećati maksimalno ugodno. Dakle, ukoliko tražite pravo mjesto za sunčanje, kupanje u tirkiznom okeanu i uživanje na pješčanim plažama, Bahami su prava destinacija za vas", kaže Battis.

Bahami (Foto: Shutterstock)
Bahami (Foto: Shutterstock)

Taos, Novi Meksiko

Za skijaše i zimske entuzijaste Battis preporučuje Taos u Novom Meksiku.

"Kada je riječ o cijeni, Taos je malo povoljniji u odnosu na neke slične turističke centre. Međutim, nije baš popularan kao Aspen ili Vail. U svakom slučaju, mnogo je pristupačniji ako tražite mjesto za skijanje, a tu imate i banje s ljekovitom vodom, muzeje umetnosti i sve vrste drugih kulturnih aktivnosti", dodala je Battis.

Taos, Novi Meksiko (Foto: Shutterstock)
Taos, Novi Meksiko (Foto: Shutterstock)

Quebec

Za entuzijaste koji su željni putovanja izvan Evrope, Battis preporučuje odlazak u Quebec u Kanadi. Grad je star oko 400 godina, a njegov stari dio je uvršten na listu UNESCO-ve svjetske baštine.

Quebec (Foto: Shutterstock)
Quebec (Foto: Shutterstock)

"Postoje historijski lokaliteti u ovoj oblasti, prelijepa arhitektura, odlični restorani i pozorišta", kaže ona.