{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autobusom od Londona do New Yorka

F
24.7.2008. u 21:00
0
4
Autobusom od Londona do New Yorka
0
Autobusom od Londona do New Yorka
Gotovo 5.000 funti (preko 6.300 eura) u jednom smjeru koštat će sigurno najskuplja autobusna karta na svijetu za prevoz novom autobuskom linijom London – New York, preko Rusije i Kine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime radi se o specifičnoj ruti britanske turističke agencije Ozbus, a potencijalni putnici trebali bi preći više od 22.000 km u 18 sedmica te pritom posjetiti 13 zemalja, među kojima su Nizozemska, Njemačka, Rusija, Kina i Kanada. Predviđen je let na relaciji Rusija – Aljaska.

Tvrtka Ozbus, koja je već lansirala sličnu vezu između Londona i Sydneya, najavljuje prvi polazak iz Londona za New York 26. marta 2009., gdje je dolazak predviđen 2. augusta.

"Prije 18 mjeseci pokrenuli smo vezu između Londona i Sydneya koja se pokazala vrlo popularnom, pa smo odlučili proširiti ponudu", obavijestio je vlasnik Ozbusa Mark Creasey.

"Dobar dio naših korisnika i putnika koji odabere ovakva putovanja tokom samo jednog od njih vidjet će više zemalja nego ikad u životu. Puno je mjesta koja ne biste nikada posjetili. Malo bi se putnika odlučilo posjetiti Kazahstan, zapadnu Kinu ili Kamčatku", rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: