{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autobusom od Londona do New Yorka

F
24.7.2008. u 21:00
0
4
Autobusom od Londona do New Yorka
0
Autobusom od Londona do New Yorka
Gotovo 5.000 funti (preko 6.300 eura) u jednom smjeru koštat će sigurno najskuplja autobusna karta na svijetu za prevoz novom autobuskom linijom London – New York, preko Rusije i Kine.
Naime radi se o specifičnoj ruti britanske turističke agencije Ozbus, a potencijalni putnici trebali bi preći više od 22.000 km u 18 sedmica te pritom posjetiti 13 zemalja, među kojima su Nizozemska, Njemačka, Rusija, Kina i Kanada. Predviđen je let na relaciji Rusija – Aljaska.

Tvrtka Ozbus, koja je već lansirala sličnu vezu između Londona i Sydneya, najavljuje prvi polazak iz Londona za New York 26. marta 2009., gdje je dolazak predviđen 2. augusta.

"Prije 18 mjeseci pokrenuli smo vezu između Londona i Sydneya koja se pokazala vrlo popularnom, pa smo odlučili proširiti ponudu", obavijestio je vlasnik Ozbusa Mark Creasey.

"Dobar dio naših korisnika i putnika koji odabere ovakva putovanja tokom samo jednog od njih vidjet će više zemalja nego ikad u životu. Puno je mjesta koja ne biste nikada posjetili. Malo bi se putnika odlučilo posjetiti Kazahstan, zapadnu Kinu ili Kamčatku", rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje ćete na ljetovanje?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: