Svi zadovoljni sezonom
323

Arapi najčešći posjetioci na Vlašiću, uživaju u prirodi i vožnji quadom

E. M.
Smještajni kapaciteti u hotelima i apartmanima na planini Vlašić i tokom ljeta su popunjeni. Najviše u prirodi ove bh. planine uživaju gosti iz zemalja istoka koji su redovni gosti od početka do kraja ljetne sezone.

Bosanskohercegovačka planina Vlašić je omiljeno mjesto boravka građana Bosne i Hercegovine i Hrvatske tokom zimskog perioda, a tokom ljeta je većinom posjećuju gosti iz arapskih zemalja koji ne propuštaju priliku da uživaju u prirodi.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

U izjavi za Klix.ba direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miro Matošević je kazao da su zadovoljni posjetom turista ovog ljeta te da će po svim prilikama biti prevaziđene prošlogodišnje brojke.

"Gosti iz istočnih zemalja uglavnom traže hotele i smještajne kapacitete s većim brojem zvjezdica, boljom ponudom i njihovi smještajni kapaciteti su većinom popunjeni. Svakako, veliki broj apartmana i vikendica je izdat, a njihovo prisustvo osjete svi, od restorana do rent-a-car agencija. Prezadovoljni smo što planina iz godine u godinu raste, infrastruktura se polako širi s obzirom da se radi o privatnim jedinicama, ali imamo sve što im je potrebno", kazao je Matošević.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da gosti nisu zahtjevni te da uglavnom traže quadove za vožnju po planini i uživanje u prirodi. Kako bi izašli ususret gostima, vlasnici apartmana i vikendica kao i prodavači prirodnih proizvoda svoje ponude pored puta ispisali su i arapskim slovima.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nedavno je na Vlašiću otvoren i sportski teren s umjetnom travom koji je rezervisan u većem dijelu sezone za sportske kolektive i pojedince.

Na kraju je Matošević dodao da se trude svake godine ponuditi zanimljive sadržaje na Vlašiću, a jedan od njih je i brdska biciklistička trka na Vlašiću koja će se ove godine održati 6. i 7. septembra, a okupiti će više od 150 takmičara te je pozvao sve ljubitelje adrenalinskih sportova da se odazovu na ovaj događaj.