Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod njih godinu prije zamisle sljedece vec grade nebitno velicina projekta. Kod nas ulicu zamisle prije 30 godina i ove ce godine aBd mozda nekih 4km napraviti pored stadiona Zeljeznicar.
Perdznak sudnjeg dana. "Kad se bosonogi čobani budu takmičili u izgradnji što većih zgrada/objekata očekujte sudnji dan", ovako nekako glasi hadis.
Čuj u Dubaiju....ja kontao u Gornjoj Maoči rade
Uvijek Dubai, jel ima jos neki grad tamo, opsesija zgradama...sta li!?
Grad svjetlosti. Financijsiki i turisticki centar regiona. Prihodi od nafte u ovom trentuku ucetsvuju sa oko 7% u ukupnom BDPu Dubaija. Nema korporacijskih poreza a javni sektor je u sluzbi privatnog a ne svrha samom sebi. Privukli su najvece kompanije svijeta da otvore biznis tu. Carine na uvoz su maksimalno 5% pa su prozivodi u Dubaiju, cak i uvozni jeftiniji nego bilo gdje drugo. Zbog toga je Dubai postao shoping hub kao distributvni centar za cijelu regiju. Slobodne industrijske zone gdje su prihodi na porez 0%, kao internet city su otvorili neslucene poslovne prilke za velike korporacije ali i lokalnu vladu i stanovnistvo. Promet putnika iz inostranstva na Dubai Internation Airport je preko 60 miliona u 2014 godini pa ne cudi da su prihodi od Turizma mjere milijardama dolara. Promet roba kroz njihove distrubitvne centre je dostigao 12 miliona tona....1000 slova u ovom komentaru je samo djelic da bi se objasnilo zasto je procvjetao Dubai.
Cova, 100% tacno... i ima jos toga dosta da se nadoda, nafta skoro nikako i ne utjece na Financijski rast Grada jedino se trbaju bojati ali i cuvati od bilo kakvog teroristickog napada...
Ma da Washington - Porez na prihode... Na poslu sam pa zurim uvijek sa tipkanjem.
abid podbićanin ošo na alahov put. štaš.
je l' nafta obnovljiv izvor energije? :D
Hoćel bit lampa,kad se prdne da nestane sve na minut:)?
Ima se, može se.
preseravaju se sunce im jbm. stoka arapska dok su djeca gaze ginula oni su sutjel jbem im sve
Biznis druze ne poznaje granice, a vjeru jos manje. Da ti je brat rodjeni a ne neka tamo djeca Gaze. Puca njima neka stvar za djecu Gaze. Pare, pare pokrecu svijet.....