Zimske radosti
1.4k

Putnicima Trebevićke žičare od sutra besplatne sanke za sankalište

Klix.ba
Svi putnici Trebevićke žičare od nedjelje će moći dobiti besplatno, na revers, sanke za korištenje na uređenom sankalištu u blizini dolaze stanice Žičare "Ramo Biber".

Naime, Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. uredili su sankalište na olimpijskoj ljepotici, a od sada će svima koji dođu Žičarom biti dostupne i sanke.

"Ove aktivnosti su nastavak našeg nastojanja da Trebević približimo građanima. Uvjeren sam da će naši najmlađi uživati u čistom zraku i zimskim radostima", rekao je tim povodom gradonačelnik Abdulah Skaka.

Uređenje sankališta i planinarskih staza su dio projekta kojima se upotpunjuje turistička ponuda na Trebeviću. Akciju besplatnog iznajmljivanja sanki JP Sarajevo d.o.o. realizira uz pomoć kompanija Visa i Unicredit. Direktor JP Sarajevo Esad Tanović ističe da je sankalište uređeno u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.

"Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovog projekta i pozivam građane da dođu na Trebević i uživaju u vožnji Trebevićkom žičarom", rekao je Tanović.