{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prosječan milijarder ima 63 godine, četiri imanja i završenu srednju školu

29.9.2014. u 13:00
57
23
Prosječan milijarder ima 63 godine, četiri imanja i završenu srednju školu
57
Prosječan milijarder ima 63 godine, četiri imanja i završenu srednju školu
Ako imate 63 godine, 470 miliona eura u kešu, ako ste 125 miliona potrošili na luksuzna dobra i ako uživate u partiji golfa, vjerovatno ste dio ekskluzivnog kluba koji čini manje od 0,0003 posto svjetske populacije.
Ili jednostavnije – vi ste milijarder! Naime, stranica WealthX napravila je istraživanje kojim je htjela saznati koja to statistika najčešće prati najbogatije ljude na svijetu.

Tako da sada znamo da tipični milijarder ima dvoje djece, a pohađao je Univerzitet u Pennsylvaniji. Svoj novac je zaradio u New Yorku, tačnije na Wall Streetu, a Novu godinu voli da čeka na Karibima.

Njihova tri najbolja prijatelja su također milijarderi, a kroz jednu godinu vrlo vjerovatno će putovati na filmski festival u Cannesu, otići će na Royal Ascot, a i na Monaco Grand Prix.

Svijet je je ove godine dobio 155 novih milijardera što je skok od sedam posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupan broj milijardera, prema podacima WealthX-a, iznosi 2.325.

Prosječni milijarder je muškarac, a prvu milijardu je zaradio sa svojih 45 godina. Oni su uglavnom fokusirani na svoju porodicu – oko 90 posto njih je oženjeno i ima djecu, a samo 286 milijardera su žene.

Većina milijardera, njih 68 posto, obožava sportove kao što su lov, ribolov, jedrenje i skijanje. Jedan od 30 milijardera vlasnik je nekog sportskog kluba ili trkaćeg konja.

Filantropija je strast 35 posto milijardera, a 23 posto njih su veliki zaljubljenici u umjetnost.

Prosječni milijarder "težak" je oko 2,44 milijarde eura, a kombinovano bogatstvo svjetskih milijardera iznosi 5,75 biliona eura

Čak 35 posto milijardera nije završilo fakultet, a u prosjeku posjeduju po četiri imanja, a svako od njih u prosjeku vrijedi oko 18 miliona eura. Najviše milijardera živi u New Yorku, potom u Moskvi, Hong Kongu, a zatim u Londonu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: