promo
3

Prositol W: Vaš saveznik u liječenju PCOS i neplodnosti

Mjesec septembar je posvećen podizanju svijesti o sindromu policističnih jajnika ili skraćeno PCOS (engl. Policystic Ovary Syndrome), budući da je to jako čest zdravstveni problem koji pogađa 20% žena reproduktivne dobi.

Njegova prisutnost dovela je do toga da se žene sa PCOS osjećaju bespomoćno bez nade da će jednoga dana imati djecu. Kampanja podizanja svijesti o PCOS u cijelom svijetu posvećena je edukaciji šire javnosti, žena, djevojaka i zdravstvenih radnika.

Uzroci sindroma policističnih jajnika su kompleksni i uključuju kombinaciju mnogih genetskih i okolišnih faktora, a neki od njih su još uvijek nepoznati. Vodeći uzrok je hormonska neravnoteža koja posljedično djeluje na brojne organske sisteme u tijelu žene, a prije svega ima značajan utjecaj na metabolizam i plodnost. Obilježavaju ga inzulinska rezistencija i gojaznost, izostanak ili neredovna menstruacija, prekomjerna maljavost licai/ili tijela (hirzutizam) i pojava akni kao i drugi simptomi.

Da li ste znali da je sindrom policističnih jajnika jedan od vodećih uzroka neplodnosti

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je jedan od vodećih uzroka neplodnosti kod žena. Znanstvena ispitivanja su pokazala da su visoke koncentracije mioinozitola u folikularnoj tekućini dobar pokazatelj kvalitete embrija i oocite (jajne stanice koja se u momentu ovulacije oslobađa iz jajnika).

Kod sindorma policističnih jajnika koncentracija mioinozitola u folikularnoj tekućini je smanjena. U slučajevima gdje su pacijentice unosile mioinozitol kroz dodatke prehrani, uočeno je brzo sazrijevanje folikula. Mionozitol je efikasan u vraćanju ovarijalne aktivnosti dajući na taj način ženi veće šanse za ostvarenje trudnoće. Upravo se iz tog razloga pacijenticama sa PCOS preporučuje upotreba dodatka prehrani Prositol W koji je sa svojim prirodnim sastojcima saveznik ženske plodnosti.

Prositol W je prirodni dodatak prehrani. Originalna švicarska formula Prositol W pored visoke koncentracije mioinozitola, sadrži i ostale sastojke koji su ključni za žensko zdravlje i povećavaju mogućnost začeća.

Selenijum i cink imaju ključnu ulogu antioksidanata u završnom stadiju razvijanja folikula, osiguravajući tako zdravu okolinu za jajnu ćeliju. Vitamini C, E, B6 i B12 su od opšteg značaja za plodnost žene, dok vitamin D posredstvom regulacije Antimilerovog hormona (hormona koji pokazuje biološki sat plodnosti) može utjecati na povećanje plodnosti.

Kombinacija i koncentracija mioinozitola sa drugim sastojcima po originalnoj švicarskoj formuli, osim značajnog uticaja na već navedene simptome kod PCOS, ima uticaj na obnavljanje hormonalne homeostaze i ovulaciju, obnavljanje spontane ovulacije i time na regulaciju menstrualnog ciklusa. Značajno je spomenuti i da utiče na poboljšanje kvalitete jajne stanice i kvalitet embrija.

Prositol W je dostupan u Vašoj apoteci. Više informacija potražite na broj telefona: 033/ 742 - 040.

Jer mi znamo važnost porodice.