lifestyle
0

Pronađeno tijelo malog zmaja?!

Klix.ba
U jednoj neuglednoj garaži u Oxfordshireu je sasvim slučajno pronađeno neobično tijelo za koje govore da je pripadalo malom zmaju.

Ovo tijelo je u svojoj garaži otkrio David Hart, a nalazilo u staklenci veličine sedamdeset centimetara.

Nakon otkrića on je tijelo odnio da ga pokaže svom prijatelju, voditelju marketinške tvrtke u Oxfordu, Allistairu Mitchellu. Hart je uz staklenku s tijelom zmaja našao i limenu kutiju s papirom čiji je sadržaj ispisanim arhaičnim njemačkim. Ovaj dokument je prema nekim istraživanjima nastao oko 1890. godine.

Suparništvo između naučnika Velike Britanije i Njemačke bilo izuzetno jako krajem 19. vijeka, pa tako Mitchell pretpostavlja da su Nijemci namjeravali Britancima podvaliti lažnog zmaja i tako ih prevariti.

Mitchell je pokazao fotografije jednom stručnjaku s Oxforda koji je bio veoma zainteresovan, ali naravno da nije mogao reći radi li se o pravoj životinji, već je izrazio želju da napravi biopsiju.

U nađenim dokumentima između ostalog piše da je britanski "Natural History Museum" odbio zmaja, sumnjajući da se radi lažnoj životinji, te je bilo predviđeno njegovo uništavanje. Ali u tim dokumentima također stoji da je staklenku s tijelom zmaja spasio portir i donio je svojoj kući.

Taj portir je bio Frederick Hart, pretpostavljate već, djed Davida Harta.