Indija
248

Pronađena djevojčica koja je odrasla i živjela s majmunima

Klix.ba
Policija u Indiji je u zaštićenom rezervatu Katarniagat, u šumskim predjelima sjevernoindijske regije regije Motipur, pronašla djevojčicu koja je odrasla i živjela s majmunima i ponašala se poput njih.

Mještani regije Motipur u januaru su obavijestili policiju da su u šumi vidjeli djevojčicu s grupom majmuna. Policija je dugo pokušavala da je uhvati, ali djevojčica je bježala. Kada ju je policija napokon uhvatila djevojčica je bila bez odjeće i preplanula zbog dužeg izlaganja suncu.

Magazin "Times of India" piše da je, u trenucima kada je policajac pokušavao da je spasi, bila sa grupom majmuna i izgledalo je kao da joj je veoma ugodno tu.

"Kada je policijski službenih pozvao djevojku majmuni su ga počeli napadati. Ali ipak ju je uspio spasiti. Uzeo je djevojčicu i trčao do policijskog auta dok su majmuni jurili za njim", rekao je policajac Dinesh Tripathi za agenciju Associated Press.

Djevojčicu su smjestili u bolnicu Bahraich gdje je još uvijek na liječenju, a doktori kažu da djevojčica još uvijek ne može govoriti i da ne zna nijedan jezik.

"Provela je mnogo vremena sa životinjama i logično je da se ponaša poput njih", rekao je doktor D.K. Singh.

Prema procjenama djevojčica ima između 8 i 12 godina. Ljekari rade na socijalizaciji djevojčice, a iako počela hodati na dvije noge i jesti rukama još uvijek je sklona napadima bijesa i nasilja.

Zaključili su da je djevojčica u ranoj dobi ostavljena u šumskom predjelu, a policija trenutno radi na identifikaciji djevojčice i trga za njenim roditeljima.