{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija zdravog života: Drugo izdanje Mostarskog polumaratona najavljeno za mart 2018.

21.11.2017. u 22:40
72
4
Promocija zdravog života: Drugo izdanje Mostarskog polumaratona najavljeno za mart 2018.
72
Promocija zdravog života: Drugo izdanje Mostarskog polumaratona najavljeno za mart 2018.
Drugo izdanje Mostar Half Marathona u organizaciji Udruženja "Zdrav život – Kinezis" i uz podršku Sportskog saveza grada Mostara, bit će mnogo bogatije nego prvi put. Planirano je za mart 2018. godine, a ovaj put polumaraton je samo dio Mostar Run Weekenda.
Franjo Lovrić, predsjednik Kisezisa kaže nam kako je nakon sjajnog prvog mostarskog polumaratona, ljestvica sada postavljena znatno više. Planirani događaji trajat će cijeli vikend, odnosno 23. i 24. mart naredne godine.

"Cilj nam je promocija zdravog stila života kroz organizaciju manifestacije Mostar Run Weekend. Želimo ukazati na dobrobiti trčanja, također želimo ugostiti rekreativne trkače iz svijeta te na najbolji način promovisati Mostar i Hercegovinu. Nadalje, kroz organizaciju dječije utrke cilj je stvarati naviku za vježbanjem od djetinjstva. Kroz utrku građana koja će biti humanitarnog karaktera želimo ukazati i na one kojima je potrebna pomoć. Također ćemo organizirati i stručnu konferenciju iz oblasti trčanja s raznim temama", upoznaje nas s planiranim aktivnostima Franjo Lovrić.

Prvog dana vikenda planirana je stručna konferencija iz oblasti trčanja na kojoj će govoriti vrhunski predavači o tehnici, pripremama, povredama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte života.

"Dan kasnije planirana su tri dešavanja, humanitarna utrka, utrka za djecu i naravno polumaraton. Humanitarna utrka ili bolje rečeno šetnja građana dužine četiri kilometra organizuje se za "Mary s Meals" udruženje koje ima za cilj nahraniti gladnu djecu širom svijeta, osiguravajući im obrazovanje i jedan obrok dnevno", priča nam naš sagovornik.

Dječija utrka planirana je za dužinu od jednog kilometra, a odvijat će se oko Mepas Mall centra. Utrka je planirana u četiri starosne kategorije, a sve to posebno za dječake i djevojčice.

"Naravno, centralno dešavanje je polumaratonska utrka, koja kao i u svom prvom izdanju starta na mostu u naselju Vojno, a završava na platou ispred Mepasa. Relativno je ravna i brza staza, s ukupnom visinskom razlikom od 64 metra. Posebnost staze je ta da će trkači rijeku Neretvu tokom utrke preći pet puta i proći u neposrednoj blizini Starog mosta koji je pod zaštitom UNESCO-a. Zbog fizionomije staze, ali i želje nas samih, mostarski polumaraton nazivamo i Utrkom mostova", kaže nam Lovrić.

Svi zainteresirani već se mogu prijaviti na stranici www.kinezis.ba. Za sve sudionike predviđene su medalje, a prvoplasiranima prigodne nagrade i diplome.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: