Novi ludi trendovi
0

FOTO / Probajte surfati bez da dodirnete vodu

Sarajevo-x.com
Ljetno vrijeme je vrijeme odmora i uživanja. I dok za neke to znači ležanje na plaži i sunčanje, za druge to, pak, predstavlja isprobavanje novih trendova i sportova na vodi kojih je svakim danom sve više.

Naselje Warnemünde na sjeveru Rostocka (njemačka pokrajina Mecklenburg-Vorpommern) na Baltiku je omiljeni turistički cilj svim obožavateljima sunca, ali i sporta na vodi. Ove se godine sve se više može vidjeti stand-up-paddling. Ovaj sport potječe od polinezijskih ribara, koji su stajali u svojim kanuima. Havajski učitelji surfanja su ovo razvili kao zabavu, piše "Deutsche Welle".

Daske za stand-up-paddling nešto su veće od običnih za surfanje na vodi.

"Riječ je o tzv. full-body sportu, kojim se trenira cijelo tijelo. Nije riječ o veoma napornim pokretima, a svako sam sebi može odrediti kojom će brzinom veslati", kazao je Daniel Weiß iz škole za surfanje Supremesurf.

Surfanje na vodi bez dodira vode

Ako, pak, ne želite nikakav dodir s vodom, onda probajte drugi "vodeni" trend – Walking Water Balls. Iako ste na vodi, nećete se smočiti. Ova zanimljiva "vodena loptica" potječe iz Kine.

"Morate se sami probiti. Pokušajte ustati i trčati poput hrčka", riječi su organizatora Artura Kepa.

Šest stotina litara zraka uđe u loptu, dovoljno za 25 minuta zabave. A ostatak je u vašim rukama. No, već nakon pet minuta zrak u unutrašnjosti lopte disanjem i zbog sunca dosegne temperaturu od 50 stupnjeva.

A treći novi vodeni trend, tubing, zahtijeva čvrsto držanje.

"Slično je vlaku smrti. Možete sjesti ili kleknuti, te se morate čvrsto držati. Zatim će vas vući brod", kazao je Holger Brümmer iz škole za surfanje. Unatoč početničkom strahu, ova je zabava savršena zanimacija.