{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prefarban grafit putem kojeg je nastavnik iz Sarajeva nudio instrukcije

23.6.2015. u 19:21
14
43
Prefarban grafit putem kojeg je nastavnik iz Sarajeva nudio instrukcije
14
Nastavnik matematike i informatike koji je odlučio uslugu podučavanja i pripreme za eksternu maturu i popravne ispite ponuditi putem grafita na zgradi u sarajevskom naselju Breka, uklonio je sporni grafit nakon teksta objavljenog na našem portalu.
Na zidu je pisala poruka "Mentalna aritmetika, pripreme za eksternu, informativna nastava, prijemni ispiti, popravni" s brojem telefona.

Kako je ranije rekao za Klix.ba ovaj nastavnik koji je želio ostati anoniman, na pružanje usluga iz oblasti matematike i informatike odlučio iz razloga što su, kako kaže, u školama male plaće, a djeci želi pomoći na drugačiji način od onog koji im je dostupan na redovnoj nastavi.

"Postoji oglašavanje putem novina, ali grafit je najjeftiniji i malo je intrigantiji u odnosu na sve ostale grafite i kojekakve ružne poruke nastale s namjerom da uvrijede - većinom su to provokacije, uvrede i psovke. Ja sam želio sam da ovo bude nešto pozitivno, nešto što će pomoći djeci, srednjoškolcima i studentima, a na kraju krajeva, da iskren budem, i dodatni izvor prihoda meni", kazao je ovaj nastavnik u razgovoru za Klix.ba.

Grafit je stajao skoro dva mjeseca, a od jučer je prefarban bijelom bojom. Pozvali smo nastavnika da ga pitamo zbog čega je to učinio, no broj koji je bio na grafitu je nedostupan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: