Zdrav izbor
31

Povoljnije grijanje uz zaštitu od bakterija, virusa, čak i korone

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter
Učinite kupovinu novog klima uređaja dugoročno isplativom investicijom, koja će sniziti račun za struju, grijati vas i rashladiti bolje, zaštititi od virusa i bakterija, pa čak i od koronavirusa.

Nakon dugog i izuzetno toplog ljeta ponovo smo u periodu kad se spremamo za zimsku sezonu grijanja, koja će, ako je suditi po paklenim vrućinama iza nas, biti oštrija i sa više snijega od proteklih. Samo jednom pravom odlukom mogli bismo da riješimo više problema istovremeno, uključujući - grijanje, uštedu energije i novca, kao i zaštitu svih ukućana ili zaposlenih od bakterija i virusa.

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter

Inverter klima uređaji već neko vrijeme su izuzetno popularni u našoj zemlji, a modeli Hisense kompanije, dopunjeni inovativnim tehnologijama idu korak naprijed i donose zdraviji i čistiji zrak i kada griju i kada hlade, tako da su prava odluka koju možemo da donesemo.

Inverter tehnologija

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji inverterskih klima uređaja izbjegavaju se nagle promjene sobne temperature, nema čestog uključivanja i isključivanja, pa dok se grijete ili hladite, vi zapravo štedite struju.

Za razliku od klima uređaja sa On/Off kompresorima, savremeniji inverter uređaji, koji kontroliše elektronika, imaju varijabilan raspon snage od minimalne do maksimalne, što znači da oni uvijek rade sa snagom koja je optimalna i neophodna da ispuni zadatu temperaturu u prostoriji bez dodatnih troškova. Dodatno, inverter motori omogućavaju grijanje čak i na veoma niskim spoljnim temperaturama - do -25 stepeni Celzijusa - a spoljna jedinica ima dodatan grijač, koji sprječava smrzavanje i time vas štiti od dodatnih ulaganja u popravku ili zamjenu dijelova.

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter

Hisense klima uređaji su, baš kao što njihov slogan kaže - komforni, pametni i zdravi - jer omogućavaju zdravije grijanje i hlađenje pomoću inovativnih tehnologija koje olakšavaju podešavanja, upotrebu, pa čak i redovno čišćenje i održavanje.

Zdravlje, prije svega

Nakon inovacija za očuvanje zdravlja sa UVC sterilizacijom, predstavljenih u Hi-Comfort liniji, Hisense klima uređaji podižu ljestvicu i donose HI-NANO, jedinstvenu tehnologiju na tržištu za zaštitu zdravlja tokom grijanja i hlađenja. HI-NANO je vrsta efikasnih plazma jona, koji generišu milion jona po kubnom centimetru, u poređenju sa običnom plazmom koja generiše od 0,4 do 0,6 jona po kubnom centimetru.

Zbog svoje jake emisije jona, može efikasno da eliminiše 99% čestica H1N1 virusa za dva sata, što u ovom trenutku, kad je korona ponovo u zamahu ima izuzetno povoljan značaj za sve koji borave u klimatizovanom prostoru. U poređenju sa običnom plazmom, HI-NANO proizvodi dvostruko manje ozona (0,007 miligrama po metru kubnom), ne oštećuje okolinu i efikasno uklanja bakterije i omogućava uživanje u čistom zraku non-stop. Efikasnost nove Hisense tehnologije potvrdila je i francuska Texcell laboratorija, koja je dokazala da HI-NANO može efikasno da uništi 93,54% čestica novog koronavirusa (SARS-CoV-2) za dva sata.

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter

Osim HI-NANO tehnologije, novi Hisense inverter klima uređaji podržavaju i višeslojnu tehnologiju prečišćavanja zraka. Zrak tokom obrade prolazi kroz više filtera, a svaki od njih ima funkciju da poboljša kvalitet i pročisti ga. Inovativni 4u1 filter uključuje filter sa katehinom, filter sa jonima srebra, filter sa vitaminom C i HEPA filter. Prvi filter sadrži katehin koji je ekstrakt zelenog čaja i dodaje se filteru zbog svojih efekata oksidacije i sterilizacije. Aktivni enzimi prave jezgro od benzena, koje upija neprijatne mirise i štetne supstance, a ovaj filter efikasno i dugoročno presreće i steriliše čestice prašine.

Filter sa jonima srebra je visoko efikasan filter za sterilizaciju, koji uspješno sprječava širenje bakterija. Filter sa vitaminom C je dodatna zaštita koja proizvodi ekstremno čist zrak, a tako čist zrak je zdrav za kožu, ne izaziva osip ili svrab, omekšava je i smanjuje stres. Na kraju, HEPA filter je visokoefikasan filter, koji hvata 80% više čestica prašine od običnih filtera, osiguravajući da zrak bude još svježiji i čistiji, bez alergena i izazivača kihanja.

Na ove dodat je i poseban filter sa aktivnim ugljem, koji je dokazan u borbi protiv neprijatnih mirisa i za upijanje loših čestica. Aktivni ugalj uklanja hemikalije, isparenja i duhanski dim, savršeno je rješenje za eliminisanje teškog, ustajalog zraka i neprijatnih mirisa, nakon čega zrak ostaje čist i svjež.

Dodatne funkcije za lakše korištenje

Zahvaljujući novoj generaciji Hisense premaza, nakupljena prašina, mikroorganizmi i mast mogu da se uklone sa aluminijumske površine isparivača kroz ciklus zamrzavanja i odmrzavanja. Prilikom isključivanja, ventilator unutrašnje jedinice će nastaviti da radi 30 sekundi kako bi se osušio isparivač, čime se klima uređaj takoreći čisti samostalno i sistem ostavlja spremnim za sljedeću upotrebu.

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter

Hisense inverter klima uređaji su tihi, nivo buke koju prave može da bude svega 19 decibela, moguće je upravljanje njihovim opcijama i sa udaljenog mjesta korištenjem ConnectLife aplikacije, pomoću glasa uz Google i Amazon virtuelne asistente, a novi modeli dolaze i sa statističkim prikazom potrošnje, opcijom koja omogućava smanjenje troškova jasnim prikazom dosadašnjeg načina korištenja uređaja.

Automatskim pomijeranjem horizontalnih usmjerivača zraka, klima obezbjeđuje optimalnu distribuciju i protok hladnog ili toplog zraka kroz prostoriju u sva četiri smijera. Na osnovu ovoga Hisense 4D Auto Swing tehnologija za distribuciju zraka u zatvorenom prostoru pruža maksimalnu udobnost i organizaciju strujanja zraka kako to korisniku odgovara.

Uvijek u zelenoj zoni

Osim uštede zbog samog inverter motora, Hisense klima uređaji imaju do 80% manju potrošnju struje u režimu mirovanja, od samo jednog vata, a za rad koriste zeleniji i održiviji R32 gas. R32 je ekološki gas sa većim kapacitetom hlađenja na istoj zapremini, što znači da je potrebna manja količina sredstva za hlađenje u svakom uređaju, pa se tako smanjuje i globalno zagrijavanje.

Hisense klima inverter
Hisense klima inverter

Sa iskustvom u inverter tehnologiji od preko 50 godina, sa kompanijom Hisense ste uvijek na dobitku, a kao partner EURO 2024 prvenstva u fudbalu, i to treći put zaredom, imaćete najbolje uslove da navijate i uživate u utakmicama u idealnim uslovima kod kuće.

Za sve detalje i pretragu modela posjetite Hisense BiH stranicu, prošetajte do svoje omiljene IT prodavnice ili svratite u najbliži Hisense / Gorenje Studio i uživo se upoznajte sa Hisense ponudom klima uređaja i svih drugih uređaja za kuću i televizora ovog premium brenda.