Prijavite se
213

Posljednja prilika da se pridružite redovima Škole trčanja Klix u 2019. godini

A. P.
Najuspješniju sezonu do sada Škola trčanja Klix otvorila je u aprilu ove godine, a upis u ovu trkačku godinu se zatvara u subotu 13. jula 2019. godine. Ne propustite posljednju priliku ove godine da uskočite u najpozitivniju priču u gradu.

Škola trčanja Klix je nauspješnija trkačka priča u našoj zemlji koja je u posljednjih sedam godina proizvela stotine trkača: polumaratonaca, maratonaca, triatlonaca, finišera prestižne Ironman distance i prije svega više od 600 rekreativnih trkača kojima je trčanje postalo dio sedmične rutine.

Trenerski tim sastavljen od 13 iskusnih trkača, triatlonaca i alpinista ovog proljeća je otvorio trkačku sezonu za 140 polaznika koji su trčali u jednoj od četiri grupe, shodno fizičkoj spremi i ranijim iskustvima. Pored redovna tri treninga u sedmici, polaznici su učestvovali na trkama Heineken 0.0 5K Spring Run i Vienna Run4LifeStyle 10K Night Run, a oni sa više iskustva i na drugim regionalnim i domaćim trkama.

"Rekreativno trčanje je odličan hobi, jer je spaja nekoliko segmenata u jedno: intenzivnu fizičku aktivnost, provođenje vremena napolju, druženje sa zanimljivim ljudima i putovanja na trke. Mi kao treneri u Školi trčanja Klix, imamo zadovoljstvo da svake godine ovim iskustvima dodamo još i zadvoljstvo napretkom naših polaznika, što je uvijek velika staisfakcija", rekla je Selma Mameledžija, trenerica u Školi trčanja Klix.

O kvaliteti treninga i iskustvu koje polaznici dobiju sa statusom školarca, najbolje svjedoči činjenica o velikom broju polaznika koji se iz godine u godinu vraćaju u redove Škole trčanja Klix zbog strukture, druženja i kvalitetnih treninga. Škola istovremeno iz godine u godinu okuplja veliki broj novih polaznika, a ove godine među njima je i Vesna Lazić koja je svoja prva trkačka iskustva stekla trčeći u Žutoj grupi: "Sretna. To je prava riječ kada govorim o trčanju i našoj školici. Priznajem imala sam predrasude. Ponajviše zbog drugih ljudi i njihovih opaski Šta će ti to, trči sama. Ove godine Sarajevski polumaraton pada tačno na moj rođendan. To je bio znak. Tako sam krenula. I dopalo mi se, i to jako. Učimo šta znači druženje, timski duh, izdržljivost. Učimo osmjehe. Učimo i ponekad podnijeti poraze. Spisku nije kraj. Jer trčanje zavoliš ili ne. A školu nosiš sa sobom na lijevoj strani. Uvijek."

Ljetni trkački semestar je počeo 25. juna, a upis je još uvijek otvoren za sve koji žele iskustva poput Vesninog. Sve što je potrebno je da se registrujete na web stranici Udruženja Marathon i priključite se svakog utorka i četvrtka u 18.00 u ulici Franje Račkog nasmijanoj ekipi na treningu. Subotom se trči u 8.00 na Darivi, a za one koji nisu sigurni da li je trčanje rekreacija za njih, prva dva treninga su besplatna i odlična prilika da iskusite atmosferu.

Upis u ovoj godini se zatvara u subotu 13. jula, te je ovo posljednja prilika da trčite i družite sa Zelenom, Žutom, Crvenom ili Ultra ekipom ove godine u Školi trčanja Klix. Ljetni trkački semestar traje do 28. septembra 2019. godine, a pored tri treninga sedmično, uključuje besplatno učešće na radionici o povredama, organizaciju nekoliko izleta u prirodu (uspon na vrh Vito, rafting na Tari, uspon na Trebević), posebnu dry skin majicu, redovni trening plan koji će polaznike pripremiti za učešće na jednu od trka u okviru Olimpija Run Festa u septembru, među kojima je prestižni Sarajevo Sberbank polumaraton 2019.