{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao je glavni krivac za višak kilograma, a najviše se debljamo nedjeljom

10.4.2013. u 17:47
14
7
Posao je glavni krivac za višak kilograma, a najviše se debljamo nedjeljom
14
Posao je glavni krivac za višak kilograma, a najviše se debljamo nedjeljom
Nedjeljom u sedam sati navečer se najviše debljamo, tvrdi novo istraživanje.
Stručnjaci su dokazali da je to vrijeme kada smo skloni jesti utješnu hranu koja nije dobra za našu vitku liniju, ali je blagotvorna za dušu.

Skoro 50 posto ljudi koji su učestvovali u anketi potvrdilo je da nedjeljom u periodu između 7 i 10 sati teško odolijevaju masnoj i slatkoj hrani.

Dvadeset osam posto ispitanih je kazalo da za njih vrijeme u kojem se prepuštaju konzumiranju visokokalorične hrane počinje ranije, odnosno od 3 do 5 sati.

Ova otkrića stigla su nakon opsežnog istraživanja koje je utvrdilo da vikendima teško možemo reći "ne" hrani koja deblja, a najveći krivac za to je stres koji nam izaziva posao.

No, nije samo nedjelja problematična. Istraživanje je utvrdilo da smo i ponedjeljkom skloni konzumiranju grickalica. Većina ispitanih odgovorila je da im to pomaže da prevaziđu depresiju zbog povratka na posao nakon slobodnog vikenda.

Većina ispitanika je, također, odgovorila da najviše hrane jedu u večernjim satima te da se teško kontrolišu za vrijeme večere. Sedamdeset posto ih je priznalo da se nakon lošeg dana na poslu počaste slatkišima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: