{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija otkrila identitet nepromišljenog vozača sa YouTubea

S
2.12.2006. u 09:06
0
0
Policija otkrila identitet nepromišljenog vozača sa YouTubea
0
Policija otkrila identitet nepromišljenog vozača sa YouTubea
Slijedeći elektronski trag, koji je ostavio dok je bio online, policija je nedavno otkrila identitet mladog Norvežanina koji je na YouTube postavio video snimku vlastite divljačke vožnje. Morao je platiti novčanu kaznu u iznosu od 1,300 dolara.
Norvežanin, identificiran samo kao mladić u ranim 20-tim godinama, postavio je video snimku "Driving in Norway" na popularnom online video servisu YouTube koji je sada u vlasništvu Google Inc. korporacije.

Na snimci je brzinomjer jasno pokazivao da je mladić vozio 240 km/h na autoputu blizu Osla, a mogao se čuti i njegov glas: "Dostižemo 240 km/h. Znamo da ćemo uspjeti."

Snimka luđačke vožnje je uklonjena sa web sajta YouTube nakon što je prošle sedmice postala glavna vijest u Norveškoj.

Iz policijske uprave su saopštili da su jedino uspjeli dokazati da je mladi vozač u prosjeku vozio 140 km/h te su prema tom pokazatelju odredili novčanu kaznu, koju je Norvežanin pristao platiti. Ograničenje brzine u Norveškoj iznosi do 100 km/h.

"Vrlo je uznemirujuća činjenica da mladi vozači testiraju svoja vozila pri velikim brzinama na autoputevima, a onda se putem interneta hvale svojim nepromišljenim potezima.", izjavio je prometni policajac Morten Hassel.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: