lifestyle
0

Policajci fotografisali lijepe žene

Sarajevo-x.com
Dva švedska policajca granične službe su suočeni sa disciplinskim postupkom, zbog foto-kolekcije ''posebno lijepih'' žena koje su prolazile preko njihovog graničnog prijelaza, izjavili su policijski zvaničnici.

Policajci, koji su radili na trajektnom terminalu u blizini Štokholma, pravili su fotokopije fotografija iz pasoša žena i pravili vlastiti album. Uz svaku sliku su evidentirali i godinu rođenja.

Album je sadržavao i instrukcije o korištenju, te instrukcije o pravljenju kopija za slučaj da album nestane ili bude konfiskovan od ''zlih dosadnjakovića'', izjavila je policija.

U instrukcijama također stoji da se samo ''posebno lijepe'' žene mogu uvrstiti u kolekciju, te da nikakvi lični podaci, osim datuma rođenja, ne smiju biti evidentirani.

Jedan uposlenik terminala je pronašao album i podnio prijavu policiji, ali slučaj je odbačen jer se album nije smatrao protivzakonitim. Policija Štokholma je proslijedila slučaj Disciplinskoj komisiji državne policije, koja je predložila da se policajci kazne samo upozorenjem.