lifestyle
0

Philadephia: Desetogodišnjoj učenici policija stavila lisice

NINA
Porschi Brown, desetogodišnjoj djevojčici stavljene su lisice i odvedena je u policijsku stanicu, zbog toga što je u svoju osnovnu školu u Philadelphiji donijela makaze.

Školske vlasti su objavile da spomenuta učenica četvrtog razreda nije nikome prijetila makazama, ali je prekršila pravilo prema kojemu se makaze smatraju potencijalnim oružjem.

Iz škole su također objavili da su slijedili zakon države Pennsylvania kada su u četvrtak pozvali policiju, dok je iz policije saopšteno da su njihovi radnici postupili po pravilima službe kada su stavili lisice desetogodišnjoj djevojčici i policijskim je vozilom prebacili u stanicu.

Policijski dužnosnici su odlučili da djevojčica nije počinila nikakav zločin, pa su je pustili.

Ipak, školske vlasti suspendirale su Porschu Brown na pet dana, a kasnije će na saslušanju u školi biti odlučeno može li se djevojčica vratiti u razred ili će biti prebačena u posebnu školu za učenike koji imaju problema s disciplinom.

Novim pravilima u školama na području Philadelphije, školskim su vlastima dane ovlasti da izbace učenike zbog kršenja pravila oblačenja, učestalog kašnjenja na nastavu ili psovanja.