Avanturisti
85

Pas i mačka planinare sa svojim vlasnicima

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Strastveni planinari Cynthia Bennett i njen dečko su 2014. godine usvojili psa Henryja, a prije nekoliko mjeseci i mačka Balooa, koji su im postali neizostavno društvo kada idu na planinarenje.

Iako je Bennett željela mješanca zlatnog retrivera, u azilu ju je osvojio Henry koji je imao 14 sedmica i bio pet puta veći od drugih kučića svoje dobi. Kada je ušla u njegov tor Henry se skupio u njenom krilu i naslonio joj glavu preko ruke. Odmah joj je bilo jasno da je on taj.

"Mislim da je kod nas bio samo tri dana kada smo ga poveli na prvo planinarenje. Odmah je pronašao najvišu i najstrmiju stijenu, otrčao na vrh i gledao preko ruba, zato smo ga počeli zvati 'mala planinska koza'", ispričala je Benett.

Prije nekoliko mjeseci par je odlučio usvojiti još jednog ljubimca, a s obzirom na to da je Bennett zaista željela spasiti mačića, u skloništu su pronašli malog sijamskog mačića imena Baloo koji se odlično slaže i igra sa Henryjem.

I Baloo je ubrzo počeo putovati s njima, a Bennett kaže kako ih često pitaju kako su mačku navikli na putovanja.

"Baloo zaista voli putovati. Stvarno želi biti vani. Čim dotaknem Henryjev povodac, Baloo počne grebati po vratima", ispričala je Bennet.

Ovaj par fotografije sa svojih avantura objavljuje na Instagramu, gdje Henry i Bennett imaju dosta pratilaca.