lifestyle
4

Ovo su najluksuznije jahte na svijetu

Klix.ba
X R-Evolution
Superjahte su sve popularnije među bogatom klijentelom, stoga su i dizajneri ovih luksuznih plovila sve kreativniji.

Samo prošle godine kupljeno je više od 400 megajahti, što je dvostruko više nego ranijih godina, podaci su magazina Forbes.

S obzirom na istančane i zahtjevne ukuse bogataša, dizajneri su sve inventivniji pa tako nove megajahte imaju vlastite garaže, terene za sport, bazene, a neke su čak napravljene tako da predstavljaju pokretni grad na moru.

Ovo su neke od najluksuznijih megajahti koje se tek trebaju napraviti:

X R-Evolution

Pastrovich studio dizajnirao je superluksuznu plovilicu dugu 77 metara koja ima dvije odvojene platforme koje plutaju u pozadini. Platforme se mogu odvojiti i usidriti. Jahta je dizajnirana kao plutajući hotel sa nekoliko odvojenih odjeljaka.

Beach Club

Oni koji su u potrazi za bijegom u osamu, uživat će u 92 metra dugoj jahti Beach Club. Kako i samo ime kaže, riječ je pokretnoj plaži. Na glavnoj palubi je šest visokih palmi koje okružuju bazen i ležaljke.

Sveti

Još jedna megaluksuzna kreacija Pastrovich studija Sveti je jahta u stilu Jamesa Bonda. Futuristička brodica duga je 150 metara, a na njoj se nalaze heliodrom, te skladište za glisere i skutere za vodu.

Le Belle

Prva jahta izrađena samo za žene. Unutrašnjost je ukrašena Swarovski kristalima, zlatnim mozaicima, krznom, cvijećem i drugim predmetima svojstvenim ženama, a sve s ciljem stvaranja romantičnog ambijenta. Jahta ima šest kabina, spa prostor sa hidromasažnim kadama, hamamom i saunom, kao i beauty centar, diskoteku, pozorište i nekoliko barova.

Ulice Monaca

Ovo je doslovce grad na vodi. Jahta je kreirana tako da imitira najpoznatije znamenitosti bogate kraljevine, među kojima je i hotel Paris, staza za go-kart utrke, teniski teren, bazeni, heliodrom... Tu su i mini podmornica, skuteri za vodu, gliseri...

Azzam

Azzam je jedna od najvećih plovećih palata. Izgradila ju je kompanija Lurssen u Bremenu, a duga je čak 180 metara. Vrijednost joj je blizu 592 milona dolara.

Vlasnik luksuznog broda je saudijski princ Alwaleed bin Talal, a opremljena je konferencijskim salama, beauty salonom, bazenom, saunom, kinom...