Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Visok holesterol nije glavni problem to je nus pojava prekomjerne upotrebe ugljikohidrata secera i nikotina. Zadnjih 30tak godina se demonizira holesterol i zasicene masti bez razloga, problem je u UH koji nanose stetu krvnim sudovima a holesterol se lijepi za tu stetu iz istog razloga iz kojeg se stvara korica na vanjskoj ranici.
Ako nema upale i stete u krvnim sudovima, nema holesterola, nema suzenja krvnih sudova, nema infarkta... Smanjivanje unosta holesterola nema skoro nikakvog efekta jer jetra proizvodi preko 80% holesterola ako ga vi ne uneste.
Apsolutno vrijedno pogledati, sa prevodom https://youtu.be/LZaplGEKuW0
Danas rucku losos,sutra skusa. kakve crne navike,u BiH se prehrana zasniva na tjestenini jer je jeftina,pola hljeba uz rucak,vise hljeba vec ostalog,da zasiti.
Čest uzrok povišenog holesterola ume biti stres.... OK je držati do zdravlja i imati zdrave navike, ali ove cerealije i ostalu hranu za ptice ne bih jeo po cenu da posetim večna lovišta mnogo ranije no što sam planirao....
Ja jedem doslovno bolnicku hranu, a holesterol kao da jedem svaki dan cevape i burek. Slazem se, stres!