Komentari (196)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo vam srba.Mi njima cestitamo praznike dodje nama ramazan ismijavaju.Kako god Svim postacima sretan i uspjesan post da vam Allah oprosti sve grijehe i ucini post sto laksim, Amin.
Nismo mi kao oni. Mi postujemo svoje a i tuđe.
Ja vam čestitam, ali ja znam da su i pravoslavni i rimokatolički praznici ismijavani ovdje. Tako da kako radite, tako vam se i vraća.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Dzaba post kraj poganih jezika i misli.
tokom ramazana malo postit i od klixa, a vala i od interneta samog
Ramazanu se radujem
Kod nas tkz prosječan musliman 11 mjeseci ganja žane, pije i drogira se (neki samo bez jedne stavke od ove 3). Svinjetinu ne jede jer mu nekako ne ide uz alkohol. I kad dođe Ramazan sve te grijehe očisti. Poslije se opet zavrti isti krug.
govori ti to da religija više nema uticaja na čovjeka već je religoznost formalna
@SvetiBartolomej itakako ima uticaja. Da nema mnogi se ratovi ne bi vodili, a pogotovo ovaj ovdje.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jesu ovi sto poste postaci ili postari?
U Islamu je post način izražavanja vjere uAllaha (dž.š.) preko uzdržavanja od jela, pića, tjelesnih užitaka i pušenja, sve od zore pa do zalaska sunca. Post mjeseca ramazana jefarz (stroga obaveza) za svakog punoljetnog i zdravog muslimana koji nije na daljem putu.
u Ramazanu najvise se radujem somunima ...
lepinama hehe
nek počne patnja... što se tiče ovih koji poste a znoje se puno, pazite bubrege, zna ukočit na sred njive
Pitao jedan Bosnjo hodžu, hodža koliko prije ramazana trebam prestati piti alkohol, kaže njemu hodža, najtaćnije bi bilo ako ti kažem 11 mjeseci prije ramazana. Dobar hodža bio, znam ga ja, htio je reći istinu svidjelo se to nekome ili ne. Dok su mnoge hodze ulizice, boji se da nece koja marka pobjeci ako kaže ono što bi trebo reći. Pa kažu, ma hajde ba bitno je dobro srce, e moje hodže i konj ima dobro srce, bitan je nijet i DiJELA, a svako smatra za sebe da ima dobro srce.
haj pa ne popij
@SvetiBartolomej Jedno je reci istinu i ne negirati to, a drugo je ciniti grijehe, niko od nas nije bezgrijesan, sve dok cinis grijehe i znas da si grijesan, i nadas se da ces se jednom rijesiti toga, za tebe ima nade, ali ako pocnes negirati jasne grijehe samo zbog toga da bi sebi nasao opravdanje, to je vec jako opasna situacija.
U najsjevernijem mjestu Finske u Utsjoki polarni dan traje od 16. maja pa do 27. jula. Što znači skoro 70 dana… Sada zamislite da su ga naselili muslimani, kako bi oni ispoštovali post?
ko kaže da neće naselit, čim se Finci prestanu razmnožavat
@SvetiBartolomej Možda, ali ako budu pravi vjernici, onda će njihov život u Utsjoki vrlo kratko trajati, jer čovjek bez vode može preživjeti max. 5 dana... Što znači da pisac Kur'ana može biti samo čovjek koji tada nije znao za polarne dane i noći...
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
RAMAZAN MUBAREK OLSUN!!!
jedva čekam ovaj Ramazan..ima čestitke spremne za taj blagdan svojim prijateljima muslimanima koji su mi čestitali Uskrs..ne bi bilo uredu da zaboravim
fino
auuuu, bit će razdražljivih i ujedljivih klixovaca....mislim, više nego inače!
@Kliksovacparekselans nije to nikakav izgovor....
hoću reći "opravdanje"
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ljestvica-srama-zbog-koje-se-nasi-susjedi-crvene-nijemci-objavili-statistiku-ciji-drzavljani-im-zadaju-najvise-problema/6100043/
Oko 17 sati? Pa ko je to računao za BiH? Evo dajem samo primjer za jedan dan - Prvi dan ramazana će se u Mostaru postiti 17 sati i 40 minuta. I na koji način su oni izračunali da je to 17 sati?
Prvi dan ramazana (Mostar) Zora (Početak posta) 2:47 Akšam (Iftar) 20:27 Izračunajte sami.