{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvorena škola keramike i grnčarstva u Sarajevu

S
23.8.2011. u 09:52
0
0
Otvorena škola keramike i grnčarstva u Sarajevu
0
Otvorena škola keramike i grnčarstva u Sarajevu
Nakon nekoliko mjeseci pripremanja u septembru počinje sa radom prva škola keramike i grnčarstva u Sarajevu. Škola će biti otvorena na adresi Kolodvorska 12, a osnivačica škole je mlada akademska produkt dizajnerica Tatjana Kovačević.
"TAKO - Škola keramike i grnčarstva“ će svojim polaznicima pružiti priliku za kreativno izražavanje u glini, materijalu koji je izuzetno pogodan za oblikovanje, topao i široko primjenjiv, te je zbog ovih svojih osobina pogodan za kreativno izražavanje djece i ljudi različitih dobnih skupina. Ima izuzetno povoljan utjecaj na psihu, te pomaže osobama da istraže svoje unutrašnje osjećaje, snove ili sjećanja i to lakšim putem nego, korištenjem riječi.

Iako dio kulturno-historijske ostavštine BiH čine bogata arheološka nalazišta, pri čemu se posebno ističe butmirska kultura, i to osobito keramika koja je od izuzetnog značaja ne samo za bosansku, već i za svjetsku baštinu, o značaju keramike i grnčarstva u BiH malo se zna, i ovaj zanat je dosta zapostavljen, pa čak i zaboravljen.


Kako je rekla Tatjana Kovačević "TAKO škola keramike i grnčarstva" ima za cilj da oživi kulturu grnčarenja i modelovanja keramičkih proizvoda na prostoru BiH. Škola predstavlja jedinstveno mjesto za djecu i odrasle koji žele da osjete čari rada sa glinom, istražuju svoju kreativnost ili otkriju svoj novi hobi.

Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na web adresi http://takoceramics.wordpress.com/ ili putem e-maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: